Жителі Єрестовки звернулись з листом до Президента з приводу будівництва Єрестовського кар’єру. У колективному листі селяни повідомляють Президенту, що відмовляються брати участь у виборах народних депутатів, які відбудуться 26 жовтня 2014 року.

Причиною відмови ерестовці називають катастрофічний стан їх будинків (вони руйнуються), садів (вони засихають і не плодоносять через те, що пішли грунтові води). Винуватцем своїх бід люди вважають мільярдера, народного депутата Костянтина Жеваго, якому, на їх думку, належить Ерестовский ГЗК. Лист містить 33 підписи. Мешканці селища вимагають створення незалежної комісії, надання житла та виплат грошових компенсацій.

Scarga

Спостерігач мережі ОПОРА вирішив зв’язатись зі штабом Костянтина Жеваго та дізнатись про його причетність до Єрестовського кар’єру та чи буде він якимсь чином реагувати на скаргу. Прес-секретар Ірина Ігорівна відмовилась коментувати ситуацію по телефону. Наразі ми будемо намагатись зустрітись з представниками штабу Жеваго та дізнатись подробиці ситуації.

Довідка: За версією журналу Forbes, Костянтин Жеваго входить в рейтинг світових мільярдерів. У 2007 році за версією журналу він виявився на 891-й позиції з капіталом в 1 млрд долларів. У 2007 році журнал «Кореспондент» оцінив стан Костянтина Жеваго в 2,7 млрд. долларів. У 2008 році журнал «Фокус» оцінив капітал Жеваго в 3,83 млрд. долларів.

Додатково: Спостерігач мережі ОПОРА проаналізував передвиборчий процес по 150 виборчому округу, який проходить не помітно для виборців цього округу. Дуже мало представлено політичної реклами від партій та кандидатів-самовисуванців, переважно це білборди та по 1-2 палатки від декількох партій, що є замало для міста Комсомольск в якому проживає понад 50 тис. населення.

По 150 виборчому округу зареєстровано 11 кандидатів в народні депутати. З них 8 чоловік віком від 26 до 34 років, що свідчить про активну позицію нашої молоді. Але, з іншого боку, вони не мають достатнього політичного досвіду, мало хто з виборців їх знає, а коштів на проведення якісної політичної реклами вони не мають. Таким чином більш помітними стають кандидатури досвідчених кандидатів, наприклад таких як Костянтин Жеваго який з 2002 по 2006 роки вже був депутатом Верховної Ради України саме від 150 виборчого округу.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Полтавській області
+380996744565
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.