У Запоріжжі на окружній виборчій комісії №77, що включає Шевченківський район та частину Жовтневого замінили голову, відбулось це зі скандалом. Вже будучи відсторонена від посади, Анненкова-Кочева забрала печатку з сейфу, чим фактично паралізувала роботу комісії.

До офісу запорізького представництва ОПОРИ зателефонував спостерегач від одного із кандидатів у народні депутати та повідомив, що на ОВК № 77 зі скандалом проходить зміна голови. Наші спостерегачі відреагували на дзвінок і виїхали на місце, де знаходиться окружна комісія.

Ситуація виявилась наступною: головою ОВК у 77 окрузі була представниця КПУ Антоніна Анненкова-Кочева. Проте вона часто нехтувала своїми обов’язками, не з’являлася на засідання та відмовлялася підписувати постанови ОВК. Постановою ЦВК від 16 жовтня № 1852 вона була виведена зі складу ОВК, а головою комісії став комуніст Олександр Рибалко.

Вже будучи відсторонена від посади, Анненкова-Кочева забрала печатку з сейфу, чим фактично паралізувала роботу комісії. У пятницю під час засідання комісії члени ОВК викликали співробітників правоохоронних органів для фіксації відсутності печатки та складання відповідного акту. Зафіксував це і спострегач від громадської мережі ОПОРА.

 

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.