Жеребкування тривало два дні, аналіз кандидатур виявив технічного кандидата та кратні включення до ДВК, але процес формування комісій пройшов без порушень.

До Окружної виборчої комісії №158 подання кандидатур до складу дільничних комісій були внесені чотирма партіями, депутатські фракції яких зареєстровані у Верховній Раді України, п’ятнадцятьма партіями та шістьма кандидатами в мажоритарному окрузі, з яких три за поданням партій та три - самовисуванці. Всього двадцять п’ять суб’єктів подання.

Традиційно, внесення подань від суб’єктів відбувалося в останній момент: кандидатури вносились ще о 22.00 8 жовтня.

Жеребкування відбувалося протягом 9–10 жовтня. В перший день визначили послідовність номерів кандидатур, потім ці відомості внесені до інформаційної системи та були опрацьовані наступного дня, сформовані списки та надані для ознайомлення.

Під час аналізу кандидатур, які були подані до дільничних виборчих комісій, виявилося, що самовисуванець Ігор Потапенко, який не веде жодної агітації, має 151 члена ДВК. На думку ОПОРИ, це є ознаками технічності даного кандидата.

Також було зафіксовано сорок дев’ять кандидатур за двократним поданням різними суб’єктами подання одних і тих же осіб. Їх кандидатури були відхилені. Також були подані декілька кандидатур, що є службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, які за словами членів ОВК були «відсіяні» до внесення відомостей в систему.

12-10-2014 20-55-02
 
12-10-2014 22-03-25
13-10-2014 0-40-55
 
За коментарями звертайтеся:
Олександр Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
Ірина Стегній
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.