Відповідно до чинного законодавства кандидати у депутати зобов’язані подати проміжні звіти про використання коштів виборчих фондів до ОВК. У 154-ому виборчому округу (Здолбунівський, Демидівський, Дубенський, Млинівський, Радивилівський райони). Станом на 6 жовтня свої звіти подали 8 кандидатів із 17 зареєстрованих. Ще двоє кандидатів подали звітність лише 7 жовтня.

Стасюк Роман, кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка, на власну виборчу кампанію збирається витратити 100 тисяч грн. Уся сума – власні ресурси кандидата, як значиться у звіті. З них 32,508 тисяч Роман Стасюк офіційно витратив на оплату ефірного часу на радіо. Проте в окрузі присутні намети політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», в якій так само роздаються агітаційні матеріали кандидата Романа Стасюка.

Богдан Файфура, що йде на вибори від політичної партії «Народний фронт» має у розпорядженні 64 тисячі гривень. З них кандидат вже використав 520,00 грн. на виготовлення матеріалів виборчої агітації, 39318 – на оплату рекламного часу на радіо, 9564,37 грн. на розміщення агітаційних матеріалів у друкованих ЗМІ, та 4354,00 грн. на розміщення політичної реклами на зовнішніх носіях.

Самовисуванець Михайло Корилкевич зазначає у звітності суму власного виборчого фонду 54 тисячі гривень. З них 30 тисяч – власні кошти кандидата, 24 тисячі - добровільні внески фізичних осіб. Майже всі кошти Фонду кандидат вже витратив. Кошти пішли на оренду приміщень для проведення зустрічей з кандидатом – 50 грн.,  29400,00 грн. – на виготовлення матеріалів передвиборчої агітації, 8166,35 – на публікацію рекламних матеріалів у ЗМІ, та 15840 – на виготовлення агітаційних сувенірів. Проте кандидат у власній виборчій кампанії активно використовує ресурси благодійного фонду «Любіть Україну», що проводить різноманітні заходи в окрузі.

Королюк Валентин, що йде до парламенту під брендом політичної партії ВО «Батьківщина» задекларував суму власного виборчого фонду у сумі 40 тисяч гривень. Усі кошти – це власні ресурси кандидата. Найбільшу суму Валентин Королюк використав на виготовлення агітаційних матеріалів - 11815,00 грн., 9109,73 – на публікацію реклами в друкованих ЗМІ, 1820,00 грн. – на розміщення рекламних матеріалів на зовнішніх носіях, та 320,00 на їх виготовлення. Проте на друкованих і розміщених в місті Дубно сітілайтах з агітаційною інформацією про Валентина Королюка не зафіксована інформація про вихідні дані, з яких джерел надруковані сіті-лайти. В газетах «Замок», «Дзеркало плюс», «Наше дзеркало», «Нове життя» розміщена немаркована стаття, в якій священнослужитель непрямо агітує за Королюка.

Дем’янюк Віталій, кандидат від політичної партії ВО «Свобода» витратить на виборчу кампанію 25 тисяч гривень власних коштів. З них 15 тисяч вже використано на виготовлення агітаційних матеріалів, 9330,80 грн. пішло на розміщення власної реклами в друкованих ЗМІ. Також кандидатом використовується автомобіль, заклеєний символікою кандидата із гучномовцями. Витрати на пальне та оренду автомобіля теж не зазначені.

По 10 тисяч гривень свого виборчого фонду задекларували два кандидати округу – Олександр Дехтярчук (політична партія «Блок Петра Порошенка») та Павло Гріннен (політична партія «Воля»). Олександр Дехтярчук зі свого виборчого фонду витратив лише 325,00 грн. на оренду приміщень для проведення зустрічей з виборцями. Проте в нього не вказані дані про друк агітаційних листівок, надрукованих накладом в 30 тисяч примірників з виборчого фонду кандидата. В друкованих ЗМІ виборчого округу були розміщені матеріали із згадуванням прізвища Дехтярчука Олександра без вказання, що дана інформація розміщена на правах політичної реклами. Гриневич Павло усі кошти фонду витратив на друк агітаційних матеріалів.

Омельчук Володимир, член політичної партії «Громадянська позиція» має у власному розпорядження 2500,00 грн. З них 1150,00 грн. кандидат використав на виготовлення матеріалів для агітації. В день зустрічі кандидата з дубенчанами в місті стояло 5 наметів, ходили люди, що роздавали листівки із запрошенням на зустріч з кандидатом. Також не вказані кошти за оренду приміщення, в якому відбувалась зустріч. На зустрічі кандидат зазначив, що ним проведено вже  20 зустрічей в межах свого виборчого округу. Інформацію про кошти, які були витрачені на організацію цих зустрічей, також не зазначено.

Кандидати Ольга Підкидач (самовисування) та Валентина Сіньковська (політична партія «Правий Сектор») подали порожні фінансові звіти. Тобто на свою передвиборчу кампанію кандидати офіційно не витратять жодної копійки.

Проміжні звіти про використання коштів власних виборчих фондів й досі не подали наступні кандидати: Коваленко Віталій (Комуністична партія України), Колодич Олег (Партія Сергія Тігібка «Сильна Україна»), Ляшко Олег (самовисуванець), Якушин Вятчеслав (політична партія «Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ»»), Ясиновський Григорій (самовисуванець), Ніколіна Світлана (Українська народна партія). Кандидат в народні депутати Луцюк Петро (самовисуванець) зареєстрований ЦВК лише 7 жовтня 2014 року, тому звіт про використання коштів не подав.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до виборчого законодавства України уся діяльність по органіації виборчої кампанії кандидатів повина бути проплачена з відповідного виборчого фонду.

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)