Сесію все ж було розпочато за головування в.о. Олега Соломченка. Депутат Дмитро Бойчук поінформував присутніх про те, що Руслан Присяжний перешкоджає роботі тимчасової слідчої комісії щодо перевірки діяльності керівництва райради шляхом закриття доступу до необхідних матеріалів та документів.

Висловити недовіру голові райради депутатам не вдалося через брак присутніх в сесійній залі. Втім, за нових обставин шанси зібрати 54 голоси «за» позбавлення повноважень керівника Косівської районної ради значно вищі.

Цього ж дня коаліція Демократичних сил Косівщини втратила свого партнера. Заяву про вихід з коаліції було оприлюднено Громадянською партією «Пора». Аргументом на вихід з коаліції стала неефективна робота об’єднання та голови райради. В минулому саме ця коаліції політичних сил була причетна до конфлікту навколо Національного природного парку «Гуцульщина» та ініціювала місцевий референдум щодо ліквідації національного парку. 15 травня 2008 року у Львівському апеляційному адміністративному суді було оскаржено проведення референдуму.

Наприкінці сесії було озвучено ряд відвертих та різких заяв. Депутат Тарас Бейсюк заявив, що сумнівається в тому, що на ремонт східців в райраді було витрачено 80 тис. грн., а депутата Богдана Марчука цікавило, що робив Р. Присяжний у відрядженнях аж 68 днів протягом минулого року.

Наступну сесію косівські депутати планують провести за 14 днів 23 вересня ц. р. До комісії з перевірки діяльності керівництва ради планують долучити представників правоохоронних і контролюючих органів.

Далі буде... І судячи з обставин – спекотніше.