Використання індивідуальних засобів захисту, антисептичних речовин та термометрія для членів виборчих комісій – Центральна виборча комісія 12 березня прийняла постанову про запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 під час виборів 15 березня  у 179 окрузі.

З метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 під час виборів у 179 окрузі ЦВК рекомендувала окружній виборчій комісії розмістити інформаційні матеріали щодо захисту від вірусних інфекцій у разі надання таких місцевими органами влади та довести до відома дільничних виборчих комісій положення Міністерства охорони здоров’я щодо профілактики інфікування коронавірусом. Дільничні виборчі комісії мають запобігати значному скупченню людей, рекомендуючи виборцям знаходитись за межами приміщення. Також ЦВК постановила дільничним виборчим комісіям під час організації голосування використовувати індивідуальні засоби захисту, проводити періодичні провітрювання в приміщенні. Під час підрахунку голосів виборців та встановлення підсумків голосування вони мають проводити власну (індивідуальну) термометрію.

ЦВК прийняла рішення звернутись до Харківської обласної державної адміністрації щодо надання ДВК інформаційних матеріалів з профілактики інфікування коронавірусом, організації дезинфекції приміщень для голосування, забезпечення членів виборчих комісій індивідуальними засобами захисту, антисептичними засобами та засобами термометрії. Для виборців планується забезпечити наявність антисептичних засобів перед приміщеннями для голосування.

Кандидатам також рекомендовано дотримуватися положень Міністерства охорони здоров’я щодо захисту від вірусних інфекцій, профілактики інфікування коронавірусом та його поширення під час проведення публічних заходів.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 відбудуться 15 березня 2020 року, у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО у Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації. Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України, проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом про вибори народних депутатів України 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]