Народний депутат і кандидат в нардепи по одномандатному виборчому округу №67 (м. Чуднів) Віктор Развадовський подав позов до суду з проханням визнати протиправними дії окружної виборчої комісії та зобов’язати її здійснити перерахунок голосів на всіх дільницях округу. 27 липня Житомирський окружний адміністративний суд у задоволенні позову відмовив.

Віктор Развадовський балотувався як самовисуванець і програв вибори  кандидату від партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних, який отримав 36,35% (29 825 голосів). За Віктора Развадовського проголосували 34,29% (28 135 голосів).

«Кандидат просив суд скасувати протокол про результати голосування та перерахувати бюлетені на всіх дільницях. У позовній заяві він зазначив, що протягом кампанії проти нього поширювали листівки з неправдивою інформацією, була незаконна агітація і це  підірвало його рейтинг. Також кандидат зазначав про порушення в день голосування, такі як агітація сільським головою голосувати проти Развадовського, а за іншого кандидата, один виборець виніс бюлетень за межі дільниці, також на одній з дільниць були заклеєні камери відеоспостереження. На його думку, такі порушення вплинули на результат виборів. Сам Развадовський на засідання суду не прийшов, замість нього були адвокати. Також були присутні представники ОВК і лише один з 7 кандидатів Сергій Кузьміних», – розповіла спостерігачка ОПОРИ у ВО №67 .

Засідання суду тривало з 10:00 до 19:10 год і у задоволені позову відмовили. 

«Колегія суддів приходить до висновку щодо відсутності підстав для визнання протиправним та скасування протоколу окружної виборчої комісії одномандатного округ №67 про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №67 від 25.07.2019 та зобов’язання окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №67 здійснити повторний підрахунок голосів за виборчою документацією по всіх виборчих дільницях в одномандатному окрузі №67. За таких обставин, позовні вимоги не підлягають задоволенню», - йдеться у рішенні окружного адмінсуду, як повідомляють на сайті Житомир.info.

фото з сайту Житомир.info

Як повідомляла ОПОРА, у Житомирі представники «Слуги народу» через суд домоглися перерахунку голосів на всіх дільницях 64-го округу. А в ОВК №67 у серверній переплутали результати з 12 протоколів.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)