21 липня під час підрахунку голосів на дільниці № 231028 у м. Запоріжжя зловмисники кинули у відчинене вікно димову шашку. На місце виїхала поліція. Постраждалих немає.

У відчинене вікно виборчої дільниці № 231028, що розташована у приміщенні загальноосвітньої школи № 32 зловмисники випустили газ.  Цю подію коментує спостерігач від політичної партії “Опозиційний блок” на ім'я Віталій: “Сиділи в аудиторії і хтось різко сильно вдарив по дверях. Потім пішов газ. Почали одразу ж очі сльозитися і кашель у всіх”.

Свій коментар у відео з місця події надала офіційна спостерігачка ОПОРИ: “Наразі приміщення дільниці № 231028 звільнили від всіх членів комісії. Всі документи лежать на місці. Чергує працівниця поліції. Приміщення провітрюється, наскільки це можливо. Всі бюлетені на місці. Мінімум одна скринька відчинена. Слідчо-оперативна група поки що відсутня. Члени комісії приймають рішення переносити скриньки до їдальні”.

У телефонній розмові із начальницею відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Катериною Людвік ОПОРА з'ясувала, що особи порушників встановлені. За їхніми діями відкрите кримінальне впровадження. Постраждалих під час інциденту немає.

ОНОВЛЕНО: О 22.48 ДВК поновила роботу після того, як перенесла документацію та скриньки з бюлетенями до сусіднього приміщення.

 

За коментарями звертайтеся:

email: zp@opora.org.ua

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)