Головне управління Національної поліції у Чернівецькій області зафіксувало деякі порушення на дільницях Буковини. Зокрема, на дільниці №730535 у Чернівцях (Загальноосвітня школа №12) виборець намагався винести бюлетень, однак його спробі зробити це вчасно запобігли. Тоді він порвав бюлетень на території дільниці.

Найбільше повідомлень до поліції надійшло щодо відсутності виборців у виборчих списках на дільницях. Також спостерігаються тенденції проведення прихованої та неприхованої агітації. Зокрема, в селі Перківці Кельменецького району було повідомлення про агітацію за одного з кандидатів по 204 одномандатному виборчому округу, а також про ймовірний підкуп виборців цим кандидатом, однак ця інформація не підтвердилася.

Також на дільниці у Путильському районі член дільничної виборчої комісії хотів самотужки  йти зі скринькою для голосування на дому. Крім цього, на Путильщині поліція отримала три звернення про порушення порядку голосування виборців за місцем проживання у селах Яблуниця, Киселиці та в районному центрі.

Також поліцейські Сокирянщини перевіряють інформацію про підвіз виборців і агітацію у селі Ломачинці та можливий підкуп виборців у селі Гвіздівці.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)