21 липня перед початком голосування ОВК одномандатного виборчого округу №76 у Запоріжжі отримало 558 бюлетенів для дільниці № 231006. Ця заміна відбулася через помилку в попередньому виправленні документів.

В день виборів о 6.30 ранку окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу № 76 отримала від ЦВК Державною службою спецзв’язку 558 бюлетенів для дільниці № 231006, розташованої за адресою м.Запоріжжя, вул.Північне шосе, 37.

Попередньо в ОВК спостерігачу ОПОРИ повідомили, що ця процедура здійснювалася у зв'язку з тим, що на попередньо отриманих бюлетенях у невідповідному місці була поставлена печатка про вибуття кандидата в нардепи, самовисуванця Василя Полюсова і документи вважалися пошкодженими.

Згідно акту за 19 липня 2019 року cкладеного ДВК дільниці № 231006 вимушена заміна відбулася на підставі того, що їм надали бюлетені з ярликом  для дільниці № 231006.

Бюлетені отримано дільницею. Близько 7.40 на ранковому засіданні ДВК почала проштамповувати їх позначкою про вибуття кандидата. Голосування почалося о 8.20.

 

За коментарями звертайтеся:

email: zp@opora.org.ua

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)