На Кіровоградщині кандидати у народні депутати активізувалися наперерододні виборів. Окрім традиційних відкритів дитячих майданчиків, проведення свят та агітаційних зустрічей, кандидати вирішили покреативити. Зокрема, співали на святах, встановлювали Wi-Fi з паролем-кандидатом та фотографували прізвище кандидата з тіл людей. Не відставали і члени ДВК: замість сейфу використовували каструлю.

Кандидат у народні депутати та чинний нардеп Костянтин Яриніч (округ № 99, центр – м. Кропивницький) в обласному центрі на набережній Інгулу встановив лавку і анонсував встановлення Wi-Fi. Про це політик написав в Facebook. На відео запитують, який пароль від інтернету і кандидат у народні депутати та діти вигукують прізвище: «Яриніч!».

Євген Лучков, який балотується в окрузі № 100 (центр – м. Бобринець), у соціальних мережах розмістив фото, на якому діти власними тілами виклали прізвище кандидата у народні депутати.

«Друзі, ви неймовірні!! Що ви вигадали?)) Ми вже годину сміємось цілим штабом», – йдеться у повідомленні.

В окрузі № 101 з портретом кандидата у народні депутати Максима Полякова масово фотографуються як і виборці, так і діти. Відповідні світлини кандидат у народні депутати викладає у Facebook. Також кандидат у народні депутати активно цікавиться природою, натякаючи на іншого кандидата в окрузі.

В окрузі № 102 замість сейфу використали... каструлю. Про це написала Валентина Стеценко у соціальних мережах. На фото з дільниці № 350666 (село Нагірне, Світловодський район) видно, що на каструлі написано «сейф» і він «опечатаний». Згодом ситуація вирішилася і в ДВК привезли сейф.

Олександр Поворознюк, який балотується в окрузі № 103 (центр – м. Олександрія), заспівав на святкуванні дня молоді у селищі Петрове. Відповідне відео розмістив Олександр Кіяшко. Свято організували за підтримки кандидата у народного депутати. Олександр Поворознюк виконав пісню про маму у жанрі шансон та попросив вибачення у своєї мами. Наприкінці пісні депутат став на коліно.

Відео Олександра Кіяшка

Політики розміщують фото не ретешуючи обличчя дітей.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться щепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)