Чинний народний депутат та кандидат в депутати Борислав Розенблат, від імені Фонду родини Розенблат 12 липня  подарував комунальному підприємству  «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» 130 аптечок. Борислав Розенблат балотується шляхом самовисування від одномандатного виборчого округу №62 з центром в м. Житомир.

Інформація про це розміщена у місцевому інтернет-виданні Житомир. info у розділі «Політика» з позначкою «Р», що означає реклама.

Матеріал має назву: «Фонд родини Розенблат передав Житомирському ТТУ 130 мобільних аптечок». Підпис під новиною:  «Прес-служба Борислава Розенблата».

«Усього для ТТУ Фонд родини Розенблат придбав 130 таких мобільних аптечок, які встановили у тролейбусах і трамваях, що здійснюють пасажирські перевезення. Аптечки укомплектовані відповідно до ДСТУ, усі матеріали та препарати сертифіковані, купили їх у місцевого комунального фармпідприємства. «Мені приємно долучитися до гарної справи. Кілька тижнів тому зустрічався з колективом і запитав про нагальні потреби. Працівники попросили аптечки. Оперативно вирішили це питання, - каже Борислав Розенблат. – Це, здавалося б, така елементарна річ, але у скрутні хвилин реально дає можливість врятувати чиєсь життя, надати першу допомогу. Намагаємось комплексно дбати про здоров’я житомирян і покращувати умови праці робітників ТТУ», – йдеться у матеріалі. 

Фото з сайту Житомир. info

У коментарі ОПОРІ начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній  Демчик розповів, аптечки  Борислава Розенблата пообіцяв під час зустрічі  з колективом ТТУ.

«Коли була зустріч Розенблата з колективом ТТУ, водії задали питання, що є проблеми, не вистачає на всі транспортні засоби аптечок. Він пообіцяв і привіз», – зазначив Євгеній Демчик. 

На сайті трамвайно-тролейбусного управління зазначено, що зустріч відбулася 12 червня.

«12 червня народний депутат України Борислав Розенблат зустрівся з колективом трамвайно-тролейбусного управління. Під час зустрічі обговорили важливі для підприємства питання, як, наприклад, вартість електроенергії для ТТУ, монетизація пільг, а також можливість стати генеральним перевізником у місті. Представники колективу також поцікавилися у народного депутата щодо можливої ліквідації трамвая. Борислав Розенблат зазначає, що житомирський трамвай має і надалі працювати у місті, однак необхідно провести реконструкцію колій», – повідомляють на сайті ТТУ. 

Центральна виборча комісія 18 червня зареєструвала Борислава Розенблата кандидатом в народні депутати від ВО  №62. 

У коментарі ОПОРІ представник пресслужби Борислава Розенблата розповів: «Це ініціатива працівників ТТУ, які звернулися по допомогу до Фонду родини Розенблат».

На сайті Опендатабот зазначено, що станом на 8 липня Борислав Розенблат є власником Фонду родини Розенблат, а директором організації є сестра кандидата Олена Розенблат. 

Відповідно до ч. 3 ст. 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» усі кандидати у народні депутати України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі. А в частині 14 статті 74 цього ж Закону йдеться: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців». 

У ч. 1 ст. 68 Закону зазначено: «Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

Як повідомляла ОПОРА, компанія «Тесла Енерго», генеральним директором якої є кандидат в народні депутати від одномандатного виборчого округу №62 (м. Житомир) Олег Грамотенко вперше організувала в Житомирі «День Тесли». 10 липня проїзд у всіх трамваях міста був безкоштовним, людей возили на екскурсії та  пригощали гречкою з сосискою і канапками з шпротами. 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.