Під час концерту на підтримку Аграрної партії у Фастові  агітували і на користь   кандидата-самовисуванця Руслана Сольвара, який балотується у 91 виборчому окрузі.

4 липня на центральній площі у Фастові відбувся концерт першого номера в списку Аграрної партії України Михайла Поплавського та відомого співака Олега Винника. Таким заходом артисти розпочали раніше анонсований всеукраїнський тур на підтримку цієї партії.  На концерті зібралось, за оцінками спостерігача ОПОРИ, приблизно від 3 до 5 тисяч осіб.

Безпосередньо перед виступами співаків на великих екранах, які були встановлені на сцені, презентували відео агітаційного змісту щодо Аграрної партії України та самого Михайла Поплавського. Зокрема, у роликах піднімалися теми заборони приватизації землі сільськогосподарського  призначення та відродження села.

Михайло Поплавський під час концерту розповідав глядачам про переваги Аграрної партії України  та переконував фастівчан підтримати його на виборах до Верховної Ради.

Після цього на сцену під гучні оплески запросили Олега Винника, який, окрім виконання пісень, говорив про дружбу з Поплавським, його підтримку на виборах та можливий похід в політику на наступних виборах.

Між тим, на концерті агітували і на користь  кандидата-самовисуванця у 91 виборчому окрузі Руслана Сольвара. На площі, де відбувався концерт, розмістили два великих автобуси з зображенням кандидата та відповідною символікою. А під час концерту деякі люди тримали прапори з написом «Руслан Сольвар. Сила в справах». Також волонтери роздавали повітряні кульки, на яких було написано «Щиро ваш Руслан Сольвар».

У своєму виступі Михайло Поплавський обурився присутності автобусів Руслана Сольвара, однак зазначив, що то вже інше питання, і розповів про творчий проект і творчий тур Олега Винника та Михайла Поплавського і Аграрної партії України.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. В тому числі це може бути і проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати, а також оприлюднення інформації про таку підтримку, про що йдеться у п.7 ч. 2 ст. 68 Закону. Разом з тим, ч.14 ст. 74 Закону, забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата може розцінюватися як непрямий підкуп виборців.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)