2 і 3 липня у Запоріжжі та  Мелітополі працівники відділу превенції та слідчі підвищили ефективність своєї роботи в межах виборчого процесу на тренінгу, що провела ОПОРА.

Під час навчання «Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу» тренери ОПОРИ наголосили на правопорушеннях, що найбільш часто фіксуються ОПОРОЮ як у передвиборчий період так і безпосередньо в день голосування. Також вони розповіли про реагування на такі ситуації в межах фахової компетенції правоохоронців. Зокрема мова йшла про особливості агітації, дії членів виборчих комісій, поведінку виборців на дільниці тощо.

2 липня відбулося тренінги із 55 представниками превенції та слідчими у Запоріжжі, а 3-го числа експерти ОПОРИ зустрілися із 24 працівниками превенції у Мелітополі.

Підсумовуючи захід завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін Львівського державного університету внутрішніх справ Василь Луцик зазначив: «Це вже повторні навчання, але на них враховані особливості тих недоліків в роботі поліції, які були на попередніх виборах, враховані нові рекомендації і нові законодавчі зміни. Як свідчить реакція аудиторії — це схвально сприйнято практиками. Їм потрібна така більш прикладна інформація на підставі аналізу і судової практики, і їхньої діяльності за попередніми виборами»

Своїми враженнями від тренінгу ділиться начальник відділу превенції Ігор Завгородній:

«В цілому, тренінг я вважаю позитивним, треба проводити такі інформаційні заняття. Побажання таке: змінювати законодавчу базу необхідно, тому що вона недосконала як і в роботі громадських організацій, так і в роботі суддівській, законодавчої бази як президента, так і народних депутатів»

Довідково: Ця ініціатива реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках проекту «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги», який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди уряду Великої Британії.