У шести мажоритарних округах Закарпатської області Центральна виборча комісія зареєструвала 93 кандидати у народні депутати, з  яких 45 висунуті партіями, 47 – балотуються шляхом самовисування, один – вибув.  Найбільше кандидатів в окрузі №68 (центр - Ужгород) – 20 осіб та в окрузі №72 (центр - Тячів) – 19 осіб. Найменше ж в окрузі №69 (центр - Мукачево) –  10 осіб.

Із 92 кандидатів до Верховної Ради балотуються 87 чоловіків та 6 жінок. Із усіх кандидатів 8 осіб наразі є чинними народними депутатами: Роберт Горват (округ 68), Віктор Балога (округ 69), Павло Балога (округ 71), Василь Петьовка (округ 72), Іван Балога (округ 73), Юрій Чижмарь (за списком «Радикальної партії Олега Ляшка»), Валерій Лунченко (за списком «Народного Фронту»), Василь Брензович (за списком «БПП Солідарність»).

85 кандидатів мешкають на Закарпатті, 8 – за межами області. Всього 12 політичних партій висунули своїх кандидатів на Закарпатті, а саме – «Опозиційна платформа – За життя» (6 кандидатів), «Слуга народу» (6 кандидатів), «Свобода» (5 кандидатів), «Єдиний центр» (5 кандидатів), «Голос» (5 кандидатів), ВО «Батьківщина» (4 кандидати), «Об’єднання Самопоміч» (3 кандидати), політична партія «Патріот» (3 кандидати), «Європейська солідарність» (3 кандидати), «Радикальна партія Олега Ляшка» (2 кандидати),  «Сила і честь» (2 кандидати) та «Опозиційний блок» (1 кандидат).

Серед кандидатів, які балотуються шляхом самовисування, 15 є членами політичних партій партій  «Відродження», «КМКС» Партія угорців України», «Спільна дія», «Українська партія», ВО «Батьківщина», «Зелена планета», «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», «Єдиний центр», «Європейська партія України».

Комунікаційниця ОПОРИ проаналізувала, хто балотується до Верховної Ради у мажоритарних округах Закарпатської області, хто із кандидатів вже балотувався до парламенту раніше та вів різного роду політичну діяльність.

Округ №68 (центр - Ужгород)

Всього в окрузі балотується 20 осіб, серед них є як чинні народні депутати, так і обранці органів місцевого самоврядування. Наприклад, Андрій Андріїв – чинний депутат Закарпатської обласної ради від партії «Відродження», підприємець. Попри те, що Андрій Андріїв є членом партії, балотується він шляхом самовисування. По округу №68 балотуються 4 так званих «двійники»: Ігор Андрєєв, два Андрія Андріїва та Іван Андріїв. Андріїв Іван Михайлович, відомо із сайту ЦВК, є пенсіонером, проживає в місті Мукачево. Кандидат Андрєєв Ігор Геннадійович, відомо із сайту ЦВК, проживає в місті Суми, працює на «Миколаївському глиноземному заводі». Андріїв Андрій Григорович є машиністом насосної станції, працює у  позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця» Івано-Франківської міської ради, проживає в селі Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області.

Михайло Ващинець - кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина». Із сайту ЦВК можна дізнатися, що він наразі тимчасово не працює, проживає у місті Ужгороді.

Йосип Борто – кандидат-самовисуванець, наразі є першим заступником голови Закарпатської обласної ради, з 2014 року очолює Закарпатську обласну організацію «КМКС» Партія угорців України», є заступником голови Товариства угорської культури Закарпаття, свого часу обирався депутатом Виноградівської районної ради чотирьох скликань.

Ігор Ващенко – кандидат від ВО «Свобода», у 2012 році балотувався до Верховної Ради від цієї ж партії.  У 2014 – висувався у мажоритарному округу як самовисуванець. На місцевих виборах 2015 року балотувався до Закарпатської обласної ради та Ужгородської міської ради від ВО «Свобода». Тоді ця політична сила не подолала до цих рад бар’єру. 

Мирослав Гісем – самовисуванець, член виконавчого комітету Ужгородської міської ради, у 2012 р. став членом Ради Незалежної Асоціації Банків України. Відомий як співвласник «Комінвестбанку». У 2015 році балотувався до Закарпатської обласної ради від БПП «Солідарність», куди не потрапив. На минулих президентських виборах публічно позиціонував себе як керівник закарпатського обласного осередку партії «Основа».

Роберт Горват – кандидат-самовисуванець, чинний народний депутат України по цьому ж округу. У 2014 році Роберт Горват балотувався як представник БПП «Солідарність». Наразі є членом депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка. «Солідарність», однак є позапартійним.

Іван Данацко – кандидат-самовисуванець, у 2014 році вже балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, однак тоді по мажоритарному округу №69 із центром у Мукачеві. Із сайту ЦВК відомо, що він є членом політичної партії «Спільна дія», наразі тимчасово не працює.

Олександр Ігнат – кандидат від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», наразі є депутатом Ужгородської міської ради від цієї ж партії.

Діана Кайнц балотується до парламенту шляхом самовисування. Із сайту ЦВК відомо, що вона  є доценткою кафедри міського будівництва та господарства Ужгородського національного університету.

Олександр Пекарь - кандидат у депутати від партії «Слуга народу». Як можна довідатися із сайту ЦВК,  працює менеджером із управління об’єктами інфраструктури ужгородського підприємства ТОВ «Гроклін-Карпати».

Олександр Пересоляк – самовисуванець, балотувався до парламенту у 2014 році по цьому ж округу від політичної партії «Демократичний Альянс». За інформацією із сайту ЦВК, Олександр Пересоляк є приватним підприємцем.

Андрій Погорєлов – кандидат від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», член цієї ж політичної сили. Був депутатом обласної ради (каденція 2002-2006 років) та депутатом Ужгородської міської ради (каденція 2010-2015 років). У 2014 році балотувався до Верховної Ради по цьому ж округу як самовисуванець.

Михайло Савчин змагається за місце у парламенті від партії «Голос». Із сайту ЦВК відомо, що він професор кафедри адміністративного, фінансового, інформаційного права в Ужгородському національному університеті.

Павло Федака - кандидат-самовисуванець. Як інформується на сайті ЦВК, наразі працює викладачем у комунальному вищому навчальному закладі «Ужгородський коледж культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради. Був депутатом Ужгородської міської ради (каденція 2006-2010 років).

Михайло Фединець – кандидат від політичної партії «Єдиний центр». У 2015 році балотувався до Закарпатської обласної ради від партії «Єдиний центр».  Є чинним депутатом Ужгородської районної ради від цієї ж політичної сили.

Юрій Чижмарь балотується до парламенту шляхом самовисування. Наразі чоловік є чинним нардепом від Радикальної партії Олега Ляшка. Працював у Міністерстві України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків ЧАЕС (квітень — вересень 2006); керівник служби глави Секретаріату Президента України (вересень 2006 — жовтень 2007).

Юрій Яцина - кандидат у народні депутати від політичної партії «Сила і честь». Наразі працює головним лікарем Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака.

ОВК №69 (центр - Мукачево)

На окрузі №69 з центром у місті Мукачево, балотується 10 кандидатів, серед яких 6 висунуті партіями, 4 - самовисуванці. Один кандидат по цьому округу Гейза Гулачі наразі вибув (26 червня звернувся із заявою про відмову балотуватися). Гейза Гулачі – самовисуванець, з 2011 р. заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття, член політичної партії «КМКС» Партія угорців України». Обирався депутатом обласної ради п’ятого скликання. У 2006, 2010 та 2015 роках обирався до Закарпатської обласної ради. У 2012 році балотувався до Верховної Ради по цьому ж округу, тоді суб’єктом подання була політична партія «КМКС» Партія угорців України».

Серед кандидатів і чинний нардеп від округу Віктор Балога , який висувається в депутати від партії «Єдиний центр». На виборах 2014 року Віктор Балога був кандидатом-самовисуванцем на цьому ж окрузі.  У 2012 році також переміг на окрузі 69 як кандидат від партії «Єдиний центр». Віктор Балога також відомий як міністр надзвичайних ситуацій України (2005—2006 та 2010—2012) та глава Секретаріату Президента України (2006—2009).

Андрій Данканич – кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина», перший заступник голови Мукачівської районної державної адміністрації. У 2015 році балотувався до Закарпатської обласної ради від ВО «Батьківщина».

Олег Казибрід - намагається потрапити до парламенту шляхом самовисування. Із сайту ЦВК відомо, що він - фізична особа-підприємець, проживає у місті Мукачеві.

Артем Матішинець змагається за місце у Верховній Раді від політичної партії «Європейська солідарність», є керівником громадської приймальні Іршавської районної організації БПП «Солідарність». 

Міклош Товт – самовисування, обирався депутатом Берегівської районної ради четвертого, п’ятого та шостого скликань. Є чинним депутатом Закарпатської обласної ради у 2015 році від партії «КМКС Партія угорців України».

Едгар Токар – кандидат від партії «Слуга народу». Як інформується на сайті ЦВК, є членом виконавчого комітету Лалівської сільської ради Мукачівського району.

Інгрід Туріс – кандидатка-самовисуванка, чинна депутатка Закарпатської обласної ради  від партії «Єдиний центр». Кандидатка філологічних наук, працює доценткою кафедри англійської філології та методики викладання Мукачівського державного університету.

Олександр Шершун балотується до парламенту від політичної сили «Голос». Працює менеджером в ТО «МКП Екскурсія», проживає у місті Мукачеві.

Вячеслав Шутко – кандидат від партії «Опозиційна платформа – За життя». У 2012 році балотувався до Верховної Ради у цьому ж окрузі від «Партії регіонів».

ОВК №70 (центр - Свалява)

Наразі по цьому округу балотуються 14 осіб, 7 із них висунуті партіями, 7 - намагаються пройти до парламенту шляхом самовисування. На цьому округу є кандидати від політичної партії «Європейська солідарність», ВО «Свобода», «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Опозиційна платформа - За життя», «Патріот», «Єдиний центр».

Іван Балога – кандидат від «Єдиного центру», чинний народний депутат України по мажоритарному округу №73, тоді обирався як самовисуванець.  Був головою Закарпатської обласної ради (каденція  2010-2015 років).

Іван Балога, зареєстрований згідно із рішенням суду 1 липня 2019 року безпартійний пенсіонер, а проживає в селі Радивонівка Великобагачанського району Полтавської області. 

Юрій Гайдур - кандидат в нардепи від партії «Патріот». Працює інженером з охорони тваринного світу у Національному природному парку «Синевир».  Проживає в селищі Міжгір’я.

Іван Дрогобецький – кандидат у народні депутати від політпартії «Опозиційна платформа - За життя». Наразі чоловік є головою Полянської об’єднаної територіальної громади.

Олександр Кеменяш балотується у народні депутати від ВО «Батьківщина», є керівником обласного осередку цієї політичної сили, колишній депутат України (4, 5 та 6 скликань). Також він чинний депутат Закарпатської обласної ради від ВО «Батьківщина».

Михайло Лаба – кандидат у депутати від партії «Слуга народу». Він є головою села Невицьке, що знаходиться в Ужгородському районі. Як йдеться на сайті ЦВК, він - безпартійний, проживає у селі Невицьке.

Еріка Луців балотується в нардепи шляхом самовисування. Працює викладачкою у Чинадіївській школі мистецтв, є членкинею політичної партії ВО «Батьківщина», проживає в селищі Чинадійово.

Павло Павлов - бореться за місце у парламенті шляхом самовисування. За інформацією із сайту ЦВК, тимчасово не працює, проживає у селищі Великий Березний Великоберезнянського району.

Олександр Соломко - кандидат-самовисуванець, член партії «Зелена планета». Наразі є фізичною особою-підприємцем. За даними із сайту ЦВК мешкає у місті Ужгороді.

Роман Церковник - кандидат-самовисуванець, безпартійний. Працює старшим державним інспектором-кінологом в Управлінні протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Закарпатської митниці Державної фіскальної служби.

Володимир Чумак - кандидат від політичної партії «Європейська солідарність».  Як опубліковано на сайті ЦВК, він - фізична особа – підприємець, член Політичної партії «Європейська Солідарність».

Іван Шкирта – кандидат-самовисуванець, у 2015 році працював заступником ужгородського міського голови. Обирався депутатом Закарпатської обласної ради у 2002 році та депутатом Київської обласної ради у 2010 році. Є чинним депутатом Закарпатської обласної ради від БПП «Солідарність».

Іван Штулер – кандидат від політичної партії ВО «Свобода». Балотувався до Закарпатської обласної ради у 2015 році від ВО «Свобода».

Василь Щур – кандидат-самовисуванець, безпартійний. Голова Міжгірської районної ради, куди пройшов  як представник партії «Наш край».  Із 2011 по 2014 рік очолював Міжгірську РДА. З 2006 по 2010 був Міжгірським селищним головою.

ОВК №71 (центр - Хуст)

По мажоритарному округу №71 балотуються 14 кандидатів, 9 - висунуті партіями, 5 - самовисуванці. Партії «Слуга народу», «Сила і честь», «Опозиційна платформа - За життя», ВО «Свобода», «Опозиційний блок», «Об’єднання «Самопоміч», «Патріот», «Голос» та «Радикальна партія Олега Ляшка» висунули своїх кандидатів у цьому окрузі.

Михайло Боднар – кандидат у депутати, самовисуванець, очільник Іршавського районного осередку партії «Українське об’єднання патріотів - Укроп», голова громадської організації «Захисники рідної Вітчизни – учасники бойових дій в Іршавському районі», у 2019 році був нагороджений медаллю «За жертовність і любов до України».

Сергій Грабар - кандидат від партії «Слуга народу», безпартійний. За інформацією із сайту ЦВК, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в селі Горінчово Хустського району.

Євген Гриньо висувається від політичної партії «Сила і честь», тимчасово не працює, член партії «Сила і честь», проживає в місті Хуст.

Вячеслав Гук - кандидат від партії «Опозиційна платформа - За життя». За інформацією із сайту ЦВК є фізичною особою – підприємцем, членом Політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», проживає в місті Хуст.

Петро Добромільський – кандидат-самовисуванець, у 2005 – 2010 роках був керівником апарату Іршавської районної державної адміністрації, а згодом - заступником голови Іршавської районної ради. Обирався депутатом Іршавської районної ради 2005 і 2010 років, чинний депутат Закарпатської обласної ради від партії «Єдиний центр».

Наталія Дубчак - балотується до парламенту від партії ВО «Свобода», фізична особа – підприємець, членкиня політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода», проживає в місті Хуст.

Василь Лазоришинець – самовисування, раніше був заступником міністра охорони здоров’я України, згодом тимчасово виконував обов’язки міністра охорони здоров’я України. У 2016 році став директором інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова. Наразі є депутатом Закарпатської обласної ради від партії «Єдиний центр».

Валерій Лунченко – балотується як самовисуванець, наразі – чинний народний депутат України, до парламенту потрапив за списком партії «Народний фронт».  У 2014 році короткий період очолював Закарпатську обласну державну адміністрацію. У 2012 році пройшов до парламенту за списком партії ВО «Батьківщина».

Ігор Маді - кандидат від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Як вказано на сайті ЦВК, тимчасово не працює, член Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», проживає в місті Хуст.

Микола Мельник - кандидат від політичної партії «Опозиційний Блок». Із веб-ресурсу ЦВК можна дізнатися що він тимчасово не працює, безпартійний, проживає в селі Грушово Тячівського району.

Олександр Пацкан - намагається пройти до парламенту шляхом самовисування, безпартійний, проживає в селі Золотарьово Хустського району. За інформацією із сайту ЦВК, Олександр Пацкан є головою Хустської районної ради, однак відомо, що станом на сьогодні кандидат уже не займає цю посаду. Зокрема, на сайті Закарпатської обласної державної адміністрації вказано, що  головою Хустської райради є Юрій Іванчо.

У цьому окрузі балотуються два Михайли Поповичі: один від «Радикальної партії Олега Ляшка», фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в селі Луково Іршавського району, інший – від політичної партії «Патріот», за інформацією із сайту ЦВК - заступник голови Хустської районної державної адміністрації, безпартійний, проживає в селі Золотарьово Хустського району.

Іванна Розман - кандидатка від політичної партії «Голос», вчителька Хустської спеціалізованої школи I-III ступенів №6, безпартійнa, проживає в місті Хуст Закарпатської області.

ОВК №72 (центр - Тячів)

У цьому окрузі всього зареєстрували 19 кандидатів. Із них 8 осіб висунуті партіями, 11 - самовисуванці. Партії «Голос», «Єдиний центр», ВО «Свобода», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Слуга народу», «Опозиційна платформа - За життя», «Об’єднання «Самопоміч» та «Патріот» висунули своїх кандидатів у цьому окрузі.

Олександр Данилюк висувається до парламенту від політичної партії «Голос», керівник експертної групи Міністерства охорони здоров’я України, безпартійний, проживає в місті Ужгороді,.

Ярослав Думин - кандидат-самовисуванець, фізична особа – підприємець, член Політичної партії «Європейська партія України», проживає в місті Рахів Рахівського району.

Василь Йовдій - кандидат від партії «Єдиний центр», директор ТОВ «Сімекс Плюс УА», член політичної партії «Єдиний Центр», проживає в селі Нижня Апша Тячівського району. Із 2007 по 2010 рік був головою Тячівської районної державної адміністрації, наразі є депутатом Тячівської районної ради від партії «Єдиний Центр».

Віталій Кут - самовисуванець, директор ТОВ «КВ Інтернешнл», безпартійний, проживає в селі Нересниця Тячівського району.

Олег Куцин висувається від партії ВО «Свобода». Олег Куцин балотувався у 2012 році у цьому ж також  від ВО «Свобода» до Верховної Ради, зайняв третє місце. На позачергових виборах до Верховної Ради 2014 року Олег Куцин був включений до партійного списку під №30, однак тоді партія «Свобода»  не подолала 5% бар'єру. У 2015 році Олег Куцин очолював виборчий список ВО «Свобода» на виборах до Закарпатської обласної ради, куди партія за підсумками голосування не потрапила.

Василь Марина - самовисуванець, фізична особа – підприємець, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», проживає в селі Нижня Апша Тячівського району.

Микола Несух - висувається до парламенту від партії «Радикальна партія Олега Ляшка», фізична особа – підприємець, член політсили «Радикальна партія Олега Ляшка», проживає в місті Тячів Тячівського району.

Вадим Носа - кандидат від партії «Слуга народу», тимчасово не працює, безпартійний, проживає в смт Дубове Тячівського району.

Іван Палінкаш - кандидат-самовисуванець, як інформується на сайті ЦВК, він - фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Тячів Тячівського району.

Василь Петьовка балотується в депутати як самовисуванець, наразі – чинний народний депутат України від цього ж округу. Є депутатом по цьому округу від 2012 року, тоді був обраний від партії «Єдиний центр». У 2014 був обраний по цьому округу як самовисуванець. У 2007 році був обраний народним депутатом 6 скликання від блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» номером 60 у списку.

Йосип Пономаренко - кандидат-самовисуванець, начальник служби з охорони та безпеки ТОВ «Виробничо-комерційна фірма Дрогобицький завод автомобільних кранів», безпартійний, проживає в місті Ірпінь Київської області.

Михайло Рак - кандидат-самовисуванець, заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області, безпартійний, проживає в селі Колодне Тячівського району

Іван Савула - балотується шляхом самовисування, старший юрисконсульт АТ КБ «ПРИВАТБАНК», безпартійний, проживає в місті Тячів Тячівського району.

Також від цього округу балотуються два Ігоря Савчука. Ігор Васильович Савчук - самовисуванець, директор ТОВ «Рахів-аудит», безпартійний, проживає в місті Рахів Рахівського району. Ігор Петрович Савчук - тимчасово не працює, член Політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», проживає в смт Дубове Тячівського району.

Іван Сурмачевський – кандидат від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». У 2010 році Іван Сурмачевський був обраний до Рахівської районної ради як представник партії «Наша Україна» і на момент балотування у раду був головою цієї ж районної ради (каденції 2006-2010 рр). Наразі чоловік є головою обласного осередку партії «Об’єднання «Самопоміч».

Василь Федурцьо – кандидат-самовисуванець. У 2006, 2019 та 2015 роках балотувався до Закарпатської обласної ради. Наразі працює директором ТОВ «Беркут ЛТД». Є депутатом Закарпатської обласної ради від БПП «Солідарність».

Степан Хома – самовисуванець, помічник-консультант народного депутата України, безпартійний, проживає в місті Мукачево Закарпатської області. У 2014 році балотувався як самовисуванець, однак тоді звернувся до ЦВК із заявою про відмову балотуватися. Є помічником народного депутата України Василя Петьовки, який також балотується в окрузі.

Василь Юращук - йде до парламенту від партії «Патріот», працює начальником Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, безпартійний, проживає в місті Ужгороді.

ОВК №73 (центр - Виноградів)

На цьому окрузі всього зареєстровано 16 кандидатів у народні депутати. Із них 7 висунуті партіями, 9 – змагаються за місце у парламенті як самовисуванці. На цьому окрузі своїх кандидатів висунули політичні сили «Єдиний центр», «Голос», ВО «Батьківщина», «Опозиційна платформа - За життя», «Слуга народу», ВО «Свобода» та «Європейська солідарність».

Чинний нардеп Павло Балога є кандидатом у народні депутати від партії «Єдиний центр». На парламентських виборах 2012 року був обраний депутатом Верховної Ради України по іншому одномандатному мажоритарному виборчому округу № 71 із центром у Хусті. У 2014 також балотувався як самовисуванець і переміг в окрузі №71.

У цьому окрузі балотуються два Василя Брензовича. Першим був зареєстрований Василь Брензович (13 червня), який є чинним нардепом, членом «КМКС»  Партії угорців  України» , одним із лідерів серед угорськомовної громади області. Вже 18 червня ЦВК зареєструвала у цьому окрузі ще одну людину з іменем - Брензович  Василь Іванович. Він, згідно із опублікованої інформації на сайті ЦВК, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в селі Люта Великоберезнянського району, йде на вибори як самовисуванець.

Тарас Керечан – кандидат від партії «Голос», фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Виноградів Виноградівського району.

Микола Ковач – самовисуванець, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в селі Боржава Берегівського району.

Федір Костьо балотується від партії ВО «Батьківщина», у 2014 році висувався від цієї ж політичної сили.

Микола Лемко - кандидат від партії «Опозиційна платформа - За життя», фізична особа – підприємець, член Політичної партії «Опозиційна платформа - За життя», проживає в місті Виноградів Виноградівського району

Іван Маргітич - кандидат від партії «Слуга народу», безпартійний. Наразі працює директором торгового комплексу «Імідж», згідно з даними, що є на сайті ЦВК, проживає в місті Берегові.

Андрій Новіков - балотується до Верховної Ради як самовисуванець. Працює на посаді заступника прокурора, є начальником управління представництва інтересів держави в суді, у прокуратурі Закарпатської області.

Олександр Нодь - намагається пройти до парламенту як самовисуванець, безпартійний. Згідно з даними ЦВК, тимчасово не працює, проживає в місті Виноградів.

Надія Онисько - змагається за місце у парламенті як самовисуванка. Займає посаду головної лікарки Виноградівської районної лікарні. Живе у місті Виноградові.

Владіслав Поляк – кандидат-самовисуванець. У 2010 році балотувався до Виноградівської районної ради, у 2015 – до Закарпатської обласної ради, є чинним депутатом Закарпатської облради від партії «Відродження».

Роман Роман - наразі є кандидатом у народні депутати від ВО «Свобода», приватний виконавець, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Як йдеться на сайті ЦВК, проживає у місті Хусті.

Євген Ухач - самовисуванець, фізична особа – підприємець, член партії «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП». За інформацією із сайту ЦВК, мешкає у місті Виноградові.  

Василь Чабрун - кандидат від політсили «Європейська солідарність», є консультантом із суспільно-політичних питань Закарпатської територіальної організації партії БПП «Солідарність». Є членом цієї ж політичної партії. Наразі проживає у місті Виноградові.

Євгеній Ярина - балотується до парламенту як самовисуванець, працює генеральним директором ТОВ «Експерт». Є членом Української партії «Зелена планета». За інформацією із сайту ЦВК, наразі проживає в місті Виноградові.

Інформацію про всіх кандидатів у всіх шести округах Закарпатської області та їхні передвиборні програми можна переглянути на сайті Центральної виборчої комісії.                                                                        

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)