Наприкінці червня кандидати у народні депутати по одномандатним виборчим округам на Одещині скористалися святковими приводами – Днем Конституції і Днем молоді – для проведення концертів, спортивних змагань та інших заходів для виборців.

Так, до Дня Конституції кандидат у нардепи по округу №139 (центр – м. Роздільна) Олександр Пресман організував дитяче свято у селі Алтестове з безкоштовними батутами, солодкою ватою і змаганнями.

presman.com.ua

30 червня, до Дня молоді, в Суворовському районі Одеси, який частково входить до складу 139 округу, за його сприяння пройшов Sport fest для дітей і молоді.

День молоді у місті Татарбунари (округ №141) пройшов за участю артистів та підтримки кандидата у народні депутати Віталія Барвіненка. Вхід на свято був безкоштовний, а для дітей також були встановлені атракціони.

oblvesti.com.ua

29 червня на виборчому окрузі №138, у місті Березівка, відбулися мотогонки «Action City» Country cross за участю понад півсотні спортсменів. Захід відбувся за підтримки кандидата у народні депутати Князя Хачатряна. Також гостем був його однопартієць, кандидат у списках «Опозиційної платформи – За життя» Микола Скорик.

Кандидат у народні депутати по округу №137 (центр – м. Подільськ) Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook повідомив про святковий концерт до Дня молоді у селі Ставки:

Ще один кандидат – Геннадій Чекіта, який балотується по округу №134 (Київський район Одеси), взяв участь у концерті артиста Петра Чорного. При цьому на сторінці кандидата є обіцянка, що такі заходи стануть регулярними впродовж липня:

ВІДЕО

«Нагадую, що, відповідно до частини 6 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів», передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється. Після того, як будуть опубліковані звіти кандидатів про використання виборчих фондів, можна буде перевірити, чи відзвітують зазначені політики про ці заходи та про їх вартість», - пояснив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)