Вночі 27 червня на Артема Семеніхіна (суб'єкт висування - самовисування), кандидата в народні депутати у 160 окрузі, скоїли напад невідомі. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Попередньо інцидент кваліфікували як замах на умисне вбивство (частина 2 статті 15 та частина 1 статті 115 КК України).

На Артема Семенихіна, колишнього міського голову Конотопа та кандидата в депутати у 160 одномандатному виборчому окрузі було скоєно напад. Як повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Сумській області, інцидент відбувся близько першої ночі 27 липня 2019 року. Невстановлені поки особи завдали Артему Семенихіну тяжких тілесних ушкоджень. Наразі потерпілого госпіталізовано, він перебуває в реанімації. По обіді 27 червня 2019 року начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергій Бутенко повідомив, що потерпілого вирішили перевезти для лікування до Київського інституту нейрохірургії.

Керівництво Національної поліції виїхало на місце події. Також до розслідування інциденту було залучено додаткові сили: посилену слідчо-оперативну групу, криміналістів, кінологічну службу.

Співмешканка потерпілого Артема Семенихіна Олена Сердюк  у коментарі для ОПОРИ зазначила: «Стосовно стану ‑ у нього зараз важкий, але стабільний стан, і ми збираємося транспортувати його до Києва. Стосовно замовника, то я вважаю, що ним є Молоток (депутат Верховної Ради України VIII скликання, обраний від одномандатного виборчого округу № 160, а також кандидат в народні депутати по 160 округу – ОПОРА), адже Артем Семенихін є його найсильнішим конкурентом на виборах».

Такі ж міркування Олена Сердюк висловила у дописі в соціальній мережі.

Помічниця народного депутата Ігоря Молотка Ольга Поліщук зауважила, що офіційну позицію її керівника викладено на його сторінці у соціальній мережі. Сам Ігор Молоток на власній сторінці розмістив відео, в якому вказав: «Було побито кандидата у депутати по 160 округу, його команда звинувачує мене і причина цих звинувачень мені невідома. Впевнений, що правоохоронці ретельно розберуться у цій ситуації і винні будуть покарані. Опоненту бажаю скорішого одужання, завжди виступав і виступаю за діалог і впевнений, що застосування сили – це не аргумент при вирішенні будь-якого питання».

Працівники правоохоронних органів вже провели брифінг для преси, в якому повідомили про скоєне правопорушення і про заходи, вжиті для його розслідування. За словами заступника начальника ГУНП в Сумській області – начальника слідчого управління Олега Григорова, слідчими не відкидається версія, що напад скоєно у зв’язку з громадською діяльністю потерпілого. Зауважимо, що якщо така версія знайде підтвердження, вчинене діяння може кваліфікуватись за пунктом 8 частини 2 статті 115 КК України і тягти за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.