У Коростені Житомирської області вночі 18 червня на територію паливно-мастильної бази невідомі кинули невстановлений вибуховий виріб. Власник підприємства Володимир Петренко пов’язує цей інцидент з виборами та кандидатом у народні депутати Сергієм Пашинським.

Інформація про це розміщена на сайті каналу «24 канал» .

Новина опублікована під заголовком: «Вибухи пролунали на підприємстві на Житомирщині: власники пов'язують інцидент з виборами».

«У Коростені вночі 18 червня пролунало три вибухи на території паливно-мастильної бази. Невідомі через паркан кинули заряди, схожі на світлошумові гранати, які впали поблизу цистерн із бензином на території підприємства... Сам власник АЗС пов’язує цей напад із двома замахами на його власне життя та працівників підприємства, які сталися два роки тому. Володимир Петренко наголошує, що таким чином на нього тисне один із політиків, який балотується по місцевому округу, перед парламентськими виборами. Журналісти 24 каналу з’ясували, що на цьому окрузі балотується народний депутат Сергій Пашинський. І за дивним збігом обставин його цього дня бачили біля відділку поліції, який розслідує цей інцидент, кажуть очевидці»,  – йдеться у тексті матеріалу на сайті.


У відеосюжеті на сайті  власник групи компаній UPG  Володимир Петренко зазначає: «Це почалося, як так думаю, з появою одіозних людей у нас на окрузі». Далі по тексту журналістка розповідає, що бізнесмен на окрузі публічно підтримує народного депутата Володимира Арешонкова.

«Публічно на цьому 64 округу бізнесмен підтримує вихідця із «БПП» Володимира Арешонкова. Його конкурент тут – одіозний нардеп із «Народного фронту» Сергій Пашинський...». Друга частина матеріалу про Сергія  Пашинського.

Завершується сюжет словами: «Ось так починається передвиборча кампанія в регіонах. Тепер округи засівають не тільки гречкою, але й гранатами».

У поліції ОПОРІ інформацію про інцидент підтвердили, але з виборами не пов'язують.

«На даний момент у нас підстав пов'язувати ці події з виборами немає. Ця подія зареєстрована, вона мала місце, це хуліганство і зараз триває розслідування», – розповіла керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

Отримати коментар Володимира Петренка ОПОРІ не вдалося. За номером, вказаним на сайті компанії UPG у приймальні офісу 20 червня сказали, що Петренка  немає.

«Його зараз немає на місці й заступника теж немає. Коли будуть – нас про це не попереджають. Контакти ми не надаємо», – зазначила працівниця приймальні.

Представник Благодійного фонду Сергія Пашинського у Коростені Дмитро Кутишенко, у коментарі ОПОРІ 20 червня розповів: «Абсолютно про це нічого не знаю, навіть не бачив цього сюжету. Мені нічого з цього приводу не відомо. Мені говорили ті люди, що дивилися, що він там все це пов’язує з виборами, він розказував про гранати, а кидали там і підпалювали  якісь петарди. Прості люди – їх же не обманеш».

Як повідомляла ОПОРА, в Ушомирській об'єднаній територіальній громаді (ОВО №64, м. Коростень) Житомирської області 16 червня під час святкування Дня села стався конфлікт між представниками Благодійного фонду Сергія Пашинського та організаторами свята, яке проходило за підтримки чинного нардепа та кандидата Володимира Арешонкова.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.