Під час візиту на Львівщину Лілія Гриневич заявила, що Львівська міська рада запропонувала їй «видуману бюрократичну процедуру», щоб зустрітися з освітянами в одній із міських шкіл. Натомість у міськраді вважають, це могла бути політична агітація.  

«Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи», – про це Лілія Гриневич написала на своїй сторінці у соціальній мережі вже будучи у Львові.

Згідно з інформацією на сайті Львівської обласної державної адміністрації, 21 червня Гриневич мала взяти участь у фестивалі «Вчителі майбутнього», зустрітися з освітянами, які беруть участь у пілотуванні Нового Державного стандарту початкової освіти, відвідати науково-практичні центри в закладах професійної освіти міста Червоноград. До офіційної програми не було включено візиту до середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7, яка підпорядковується Львівській міській раді.

ОПОРІ вдалося зустрітися з Лілією Гриневич, щоб з’ясувати деталі ситуації, що склалася. Міністерка зазначила, що не намагалася відвідати освітній заклад, оскільки попереднього погодження від міських чиновників не було. Однак ця відповідь дещо різниться від допису на сторінці у соціальній мережі про те, що міністра «не пустили у школу».

«Звичайно, що я не була в цій школі. Тому, що нам заявляють про те, що міністр має попросити дозволу і написати письмовий дозвіл. І тільки після цього йти до школи. Це є абсолютно видумана бюрократична процедура. І, на мою думку, політизація процесу. Я, як міністр зустрічаюся у школах з тренерами «Нової української школи». В нас така зустріч мала бути близько тієї локації, де перед тим я була на фестивалі. Найближчою була 7 школа. Крім того, мені цікава ця школа, бо я колись у ній працювала. І дуже давно не була», - поінформувала Гриневич.

Візит освітянки на Львівщину організовував департамент освіти і науки ЛОДА. Любомира Мандзій, директорка департаменту, розповіла ОПОРІ: «Директор школи схвально поставилася щодо відвідин закладу. У середу зранку я мала телефонну розмову із Зоряною Довганик. Мені було сказано, на якій підставі візит у школу і чому саме сьома школа. А в кінцевому результаті, – напишіть заяву на ім’я міського голови. Він розгляне можливість відвідин школи».

Після цієї розмови офіційних письмових заяв Департамент ЛОДА чи Міністерство освіти і науки України до Ратуші не надсилали. Чи погодився директор середньої загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 7 на візит Гриневич, запитати в освітянина Громадянській мережі ОПОРА не вдалося, оскільки слухавки у закладі впродовж дня ніхто не підіймав. 

Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик так прокоментувала ОПОРІ погодження візиту міністра в навчальний заклад міста:  «Ми жодної офіційної інформації не отримували: ані міська рада, ані управління освіти. Була комунікація безпосередньо директора департаменту ЛОДА з директором навчального закладу. Йшла мова про присутність одного з кандидатів у депутати до ВР (за попередніми даними Лілія Гриневич увійшла у першу п’ятірку виборчого списку парії «Українська стратегія Гройсмана», - ред.). Ми вважаємо, що це є політична агітація. І загалом за організацією візиту Міністра займається то є повноваження ЛОДА. Нам дуже дивно, що департамент проігнорував місто».

Оскільки офіційної заяви особисто від Гриневич чи департаменту освіти ЛОДА не було, в Ратуші не приймали рішення щодо недопуску високопосадовиці у школу. Натомість Гриневич каже, що не займається передвиборчою агітацією, а відвідати освітній заклад хотіла в межах в своїх посадових обов’язків. На уточнююче запитання ОПОРИ, чи не планує вона у відпустку на період ведення передвиборчої кампанії, Лілія Гриневич зазначила: «Якщо я буду партійною агітацією займатися, я не буду ходити по школах, я візьму відпустку і буду ходити на зустрічі з виборцями. Але зараз я точно не в цій якості. Зараз я на роботі, виконую свої обов’язки, як Міністр».

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській  області наголошує:

«Напередодні офіційного початку Президентської виборчої кампанії, у грудні 2018 року, в Львівській міській раді була створена робоча група для напрацювання проекту ухвали про запобігання використання адміністративного ресурсу та зловживання службовим становищем під час виборчого процесу. І навіть у міжвиборчий період. 20 грудня на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати мали голосувати за текст, який напрацювала робоча група.

Більшість депутатів скептично поставилася до побідної ініціативи, критикуючи її за спробу обмежити права депутата міської ради на виконання ним їхніх обов’язків. Таким чином в міській раді так і не було прийнято ініціативи, яка могла врегулювати умови проведення передвиборчої агітації у виборчий період у закладах охорони здоров’я, освіти і комунальних закладах.

Якщо проводити паралель з візитом Гриневич ми бачимо позицію ЛМР, яка фактично посилається на ті пропозиції, які мали місце в проекті ухвали, яку напрацювала робоча група. Очевидно, певні умови ведення виборчої агітації у комунальних закладах потребує додаткового врегулювання, а також роз’яснення для і керівників, і працівників цих закладів щодо дотримання виборчого законодавства, але при цьому не порушували права кандидатів у депутати».

За коментарями звертайтеся:

[email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.