Від початку червня на миколаївському телебаченні виступили 11 потенційних та 2 зареєстрованих кандидати у народні депутати. З екранів телевізорів розповідали про їхню допомогу місцевим мешканцям, вручення подарунків на з нагоди свят. 

У період із 1 по 19 червня на екранах місцевих телеканалів 9 разів з’являвся кандидат по 127-му виборчому округу Борис Козир. Наприклад, 18 червня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про його зустріч із жителями вулиці Пограничної та мікрорайону «Ялти» у Миколаєві, під час якої нардеп відзвітував про свою роботу. 12 та 14 червня в програмі «Об’єктив сьогодні» на телеканалі НІС-ТВ показали два сюжети про зустріч кандидата у народні депутати з мешканцями вулиць Озерної та Крилова у Миколаєві. А 12 червня Борис Козир завітав на програму «Діалог» (телеканал «МАРТ»), під час якої говорив про будівництво травмпункту в миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги, депутатську субвенцію, майбутні парламентські вибори. 10 червня він був гостем програми «Добрий вечір» на телеканалі НІС-ТВ.  Ще один сюжет про народного депутата був присвячений його участі в шкільному зібранні Миколаївської ЗОШ № 31.

Про кандидата від Миколаївщини по округу № 128 Артема Ільюка місцеві телеканали згадували 7 разів. Так, 14 червня на телеканалі «МАРТ» вийшов сюжет, в якому нардеп до Дня медичного працівника дарує 40 мобільних телефонів сімейним лікарям ЦПМСД №2 м. Миколаєва.  10 червня на цьому ж телеканалі показали, як Артем Ільюк підтримав футбольний турнір «Літній кубок «Лідер».  А 3 червня одразу на двох телеканалах вийшли сюжети про привітання нардепом з Днем захисту дітей маленьких мешканців Інгульського та Корабельного районів Миколаєва.

Потенційний кандидат Анатолій Дворник «засвітився» на миколаївських телеканалах 4 рази. 18 червня «НІС-ТВ» показав сюжет про святкування Дня сім'ї  в порту «Ніка-Тера», першим заступником керівника якого є Анатолій Дворник. 14 червня його показали у двох сюжетах цього ж телеканалу: про донорство крові та про привітання медиків із професійним святом від портовиків. Також Анатолія Дворника згадали в оглядовому сюжеті про кандидатів-миколаївців, які братимуть участь у парламентських виборах.

У свою чергу, депутат обласної ради Володимир Фроленко з’являвся на миколаївському телебаченні  два рази. 14 червня телеканал «НІС-ТВ» показав сюжет про те, як він вітав медичних працівників Миколаєва з їхнім професійним святом. Його також згадали в оглядовому сюжеті телеканалу «НІС-ТВ» про кандидатів-миколаївців, які братимуть участь у парламентських виборах.

19 червня потенційний кандидат Максим Невінчаний, який наразі є депутатом обласної ради, був гостем програми «Добрий вечір» (телеканал «НІС-ТВ»), під час якої заявив про свій намір балотуватись в народні депутати по 129-му округу.

Імена 8 потенційних кандидатів у народні депутати від Миколаївщини прозвучали в телевізійних ефірах по одному разу.  Серед них – Олександр Пасічний, Олександр Шараєв, Давид Арахамія, Іван Савка, Валерій Колесников, Анатолій Головчанський, Тетяна Губська, Юрій Кошковський.

Згідно з частиною 3 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», «політична реклама – це розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації за допомогою рекламних засобів. До політичної реклами належить також використання символіки або логотипів партій – суб'єктів виборчого процесу, а так само повідомлення про підтримку партією - суб'єктом виборчого процесу або кандидатом у депутати видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах партії - суб'єкта виборчого процесу чи певного кандидата у депутати». Відповідно до частини 13 статті 72 даного Закону замовниками політичної реклами під час виборчого процесу для показу телерадіоорганізаціями можуть бути тільки партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, та кандидати у депутати в одномандатних округах. Протягом демонстрації політичної реклами обов'язково демонструється повна назва (або прізвище, ім'я та по батькові) її замовника у формі текстового повідомлення, яке має займати не менше п'ятнадцяти відсотків площі екрана і бути виконане контрастним кольором до фону та бути сприйнятним для глядача.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)