19 червня у Рівному відбулась зустріч з лідером політичної партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенко, на якій він представив команду політичної сили. Також на сцені виступали два зареєстрованих кандидата – самовисуванці у народні депутати: Олексій Муляренко (152 виборчий округ) та Олександр Дехтярчук (154 виборчий округ) та потенційний кандидат у нардепи, перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір. Крім цього, на заході виступив музичний гурт «Ot Vіnta».

19 червня у центрі Рівного відбулось зустріч з лідером політичної партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенком. Зустріч була анонсована на Facebook-сторінці політичної сили, організатором якої була політична партія «Європейська Солідарність» та громадська організація «Справа Громад».

Під час заходу виступав гурт «Ot Vinta».

Під час свого виступу Петро Порошенко представив команду політичної сили «Європейська Солідарність», серед яких рівняни Яна Зінкевич та журналіст Віталій Гайдукевич.

Кандидат у народні депутати по 152 виборчому окрузі (м. Рівне) Олексій Муляренко (дата реєстрації кандидатом – 7 червня), висунутий шляхом самовисування, також звернувся до рівнян зі сцени з промовою:

«Сьогодні, мабуть вперше за останні декілька років я звертаюсь до вас не як голова обласної державної адміністрації. Дійсно, останні три роки, і навіть більше вся наша команда працює успішно виключно для того, щоб робити потужною і розвиненою Рівненщину і наше місто Рівне. Ми розпочали і реалізували велику кількість проектів і мені надзвичайно важливо, щоб ці проекти були якісно реалізовані. Я прийняв для себе рішення балотуватись до Верховної Ради України від міста Рівного.  І сьогодні, маю честь стояти перед вами разом з президентом Петром Порошенком та цією неймовірною, потужною командою українських патріотів. Друзі, ми йдемо перемагати і над надзвичайно потрібна ваша підтримка».

19 червня Кабінет Міністрів України схвалив заяву про звільнення Олексія Муляренка з посади голови Рівненської обласної державної адміністрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олексій Муляренко.

Також зі сцени звернувся до мешканців Рівного перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Ундір, який, станом на 20 червня, не є зареєстрованим кандидатом у нардепи:

«Доброго вечора Рівне. У нас сьогодні традиція піднімати руки. А хто сьогодні з Острожчини, а хто з Кореччини, хто з Гощанщини, а хто з Ріненщини. Відстоюємо Рівненщину, відстоюємо ЄС в 153 окрузі. Слава Україні».

Також виступив кандидат у народні депутати по 154 виборчому окрузі (місто Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони) Олександр Дехтярчук (дата реєстрації кандидатом – 15 червня):

«Я представляю 154 Дубенський виборчий округ. Я діючий народний депутат. … Я йду до людей як позапартійний. Я дякую команді Петра Олексійовича і дякую усій команді за ту підтримку, яку вони висловили мені на виборах, не виставляючи кандидата і підтримуючи мою позицію. Я йду зі словами «З вірою в Бога, з вірою у людей і вірою в Україну».

Відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 74 Закону участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати.

Також згідно з ч. 6 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.