Член окружної виборчої комісії № 181 19 червня звернувся до Національної поліції через те, що на його думку, інші члени «зривають засідання, щоб замінити голову». Окрім того, 18 червня голова комісії, Тетяна Гаєва написала заяву в поліцію на свою заступницю.

19 червня Олександр Севрюков, член окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі №181 (Зміївський та частина Харківського району) від політичної партії «Опозиційний блок» викликав поліцейських через те, що на його думку, інші члени комісії «міняють голову комісії на користь третьої особи».

Коли поліцейські приїхали, члени ОВК заборонили їм заходити в приміщення, де працює комісія,  через те, що йде засідання. Олександр Севрюков написав заяву на дії членів комісії.

18 червня голова цієї ж комісії Тетяна Гаєва (суб’єкт подання політична партія «Громадянська позиція») також подала заяву до поліції на свою заступницю, Марину Білеру (політична партія «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»), через те, що остання, на думку Гаєвої, ухиляється від виконання своїх обов’язків.

«Марина Іванівна (Білера, прим. ОПОРА), коли я до неї звернулась 14 червня з приводу того, щоб виправити постанову, сказала мені, що її замінили, вона тут вже не працює, її в членах комісії немає і виправляти вона нічого не буде. Але ж я не можу підробити її підпис. Постанова на «ОПОРУ» (про реєстрацію спостерігачів, прим. ОПОРА) була зроблена з помилкою — туди був вписаний секретар, якого мали б призначити, але на той час секретарем він не був.» — прокоментувала Тетяна Гаєва.

Слід зауважити, що на сайті Центральної виборчої комісії Марина Білера і досі є заступницею голови окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 181.

«Від діючої голови 18 червня поступила заява в поліцію на мене, яка була аргументована тим, що начебто я не виконую свої обов'язки і не передала документи Тетяні Гаєвій, хоча я в свою чергу передала всі протоколи, постанови, віддала постанови на реєстрацію офіційних спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА», — заявила заступниця голови ОВК №181 Марина Білера.

Ще 15 червня члени окружної виборчої комісії № 181 прийняли постанову №8, в якій звернулись до Центральної виборчої комісії щодо заміни голови ОВК. При цьому за прийняття постанови голосували менше членів комісії, ніж мало бути за законом.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)