З початком виборчого процесу активізувались  потенційні кандидати в народні депутати: в перші два тижні червня вони вітали мешканців Харківської області з днем захисту дітей і днем медичного працівника.

11 червня міський голова Харкова Геннадій Кернес, який одночасно є співголовою партії «Довіряй ділам», вітав у міському Палаці Спорту працівників медичної сфери з їх професійним святом. Окрім вітань і вручення подяк та грамот, Кернес згадував і про те, що політична сила, яку він очолює, йде до Верховної Ради.

«Ми всі розуміємо, що у вас немає гідної заробітної плати, ми все розуміємо, що у вас немає гідних умов роботи, але ми намагаємося робити все, що в наших силах і це маленький внесок в те, щоб ви відчули турботу про себе з боку місцевої влади. Те, що стосується державної влади, виконавчої державної влади, там хаос, там незрозуміло, як вирішуються питання за нас. Ми повинні мати лобі в парламенті для того, щоб захищали місцеве самоврядування, захищали медичних працівників, вчителів», — заявив зі сцени Геннадій Кернес.

Після привітань від мера Харкова Геннадія Кернеса і голови облради Сергія Чернова, перед медпрацівниками виступив співак Олег Вінник. Вартість його виступу невідома, але у цей же день він давав концерт у Харкові, квитки на який коштували від 400 до 800 гривень.

12 червня за ініціативи депутата обласної ради Володимира Скоробагача на майданчику у дворі будинків по вулиці Академіка Павлова 313, 313а і 313б відбулося свято «Веселе літо в кожен двір».

На ньому діти брали участь у конкурсах і змаганнях, танцювали на дискотеці, а окрім цього — ласували морозивом, яке безкоштовно роздавали в одному з наметів.

9 червня нардеп Олександр Кірш провів зустріч з виборцями 169 округу. Поки Кірш спілкувався з дорослими жителями округу, малечу розважали клоуни.

Партія «Національний корпус» провела 8 червня у Мерефі свято для місцевих дітей — її представники показали вправи з самооборони, бійці спецпідрозділу МВС «Схід» провели урок патріотичного виховання. Діти отримували безкоштовні солодку вату і морозиво, а також могли постріляти в тирі і взяти участь у конкурсі малюнків.

6 червня за підтримки народного депутата Олександра Ткаченко і під патронатом Геннадія Кернеса у сквері Добродецького відбулося свято «Smart молодь». Молодь мала змогу пограти в настольні ігри і потанцювати на спеціальному майданчику. Учасникам свята роздавали подарункові набори, в яких були ручки і блокноти з іменем Ткаченка.

1 червня за підтримки нардепа Віктора Остапчука був проведений квест для десяти дитячих команд. Команди – призери квесту отримали портативні колонки, батареї, навушники і сертифікат на установку дитячого комплексу у своєму дворі. Окрім цього, на місцевому скейт-парку пройшов фестиваль вуличних культур, на якому виступили спортсмени — екстремали.

Учасники партії «Наші» в Київському районі Харкова організували 1 червня катання на дошках для дітей, а осередок цієї ж партії з Чугуїва взяв участь у проведенні місцевого турніра з футболу «Чугуїв Кідз»

Вихованці пришкільного табору «Дзвіночок» Малоданилівського ліцею Малоданилівської селищної ради до 1 червня отримали від нардепа Володимира Кацуби пляшечки для напоїв. Схожі пляшечки можна купити за ціною від 64 до 124 гривень.

«В цьому випадку потенційні кандидати не порушують закон, тому що поки не є суб’єктами виборчого процесу. Але при відсутності юридичного порушення існує порушення принципу рівності, бо дані потенційні кандидати і партії фактично дочасно розпочали власну агітаційну кампанію, яка до цього ж не фінансується з їх виборчих фондів», — коментує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)