У середу, 3 листопада, окружна виборча комісія №197 оголосила результати проміжних виборів народного депутата, які відбулися 31 жовтня, та підписала протокол про підсумки голосування. Найбільшу кількість голосів отримав кандидат від партії «Слуга народу» міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

За результатами голосування, найбільшу кількість голосів отримав Віталій Войцехівський  («Слуга народу») — 15 429 (46,95%). На другому місці — самовисуванець Владислав Голуб (1983 р.н.) — 8 362 (25,44%), на третьому — Андрій Іллєнко (ВО «Свобода») 3 134 (9,53%), на четвертій позиції — Роман Сущенко («Європейська Солідарність») 2 763 (8,4%).

Більше 1% підтримки виборців здобули ще два кандидати: самовисуванець Іван Степанець (691 голосів) та представник «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук (492 голосів).

Прикметно, що кожен із 25 кандидатів у виборчому бюлетені отримав голоси від виборців округу. Водночас кандидати-однофамільці (ймовірні «двійники») Владислава Голуба отримали 551 голос виборців (1,68%).

За даними ЦВК, виборчі бюлетені в день голосування отримали 33 453 виборців. Явка виборців на проміжних виборах в окрузі № 197, за даними ОПОРИ, становила 25,4%.

Дані паралельного підрахунку, який презентувала ОПОРА наступного дня після голосування, також засвідчували перемогу Войцехівського. 

Сьогодні, 3 листопада, окружна виборча комісія повезе протокол про підсумки голосування до Центральної виборчої комісії, яка має встановити результати виборів та оголосити обраним народного депутата.

Наразі на сайті ЦВК зазначені попередні дані з результатами. Відповідно до цієї інформації, Віталій Войцехівський здобув перемогу на 95 дільницях округу, зокрема на всіх в виборчих дільницях у Золотоноші; на 11 із 12 у Каневі; на 12 із 15 в Черкасах. Відповідно, на одній із дільниць Канева та на 1 дільниці у Черкасах найбільшу підтримку отримав самовисуванець Владислав Голуб (самовисування), ще на двох у Черкасах — Роман Сущенко (причому на одній з дільниць — із перевагою в один голос). Загалом Владислав Голуб здобув підтримку на 43 дільницях, переважна більшість із яких розміщені у селах округу. На одній із дільниць (село Кривоносівка) Войцехівський та Голуб отримали порівну голосів підтримки.

Зазначимо, що ОВК №197 близько 3:00 3 листопада закінчила свою роботу з прийому документації та перерахунку на трьох дільницях.

Комісія здійснила перерахунок на трьох дільницях: №710265710199710882. На останній під час відкриття 4 виборчих скриньок із 5 було виявлено, що контрольні листи не містять відбитку печатки виборчої комісії. Члени дільничної комісії визнали виборчі бюлетені, що містилися в цих виборчих скриньках, як такі, що не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів. Щодо цієї ситуації довірена особа одного з кандидатів подавав скаргу до ОВК, яка спершу не отримала рішення комісії. Однак опісля скарга була задоволена і ОВК провела перерахунок на цій дільниці (місто Золотоноша, Черкаський навчальний центр) та врахувала зазначені бюлетені.