Протягом червня та на початку липня діяльність потенційних кандидатів у депутати від 184-го округу активно висвітлювалася у друкованих ЗМІ. Громадянська мережа ОПОРА переглянула матеріали місцевих газет Високопілля, Нововоронцовки, Горностаївки, Таврійська та Херсона та виявила приблизно 50 згадок про місцевих політиків, у тому числі – потенційних кандидатів.

Здебільшого у газетах траплялися привітання потенційних кандидатів– Єгора Устинова, Геннадія Лагути та Миколи Дмитрука. Вони вітали жителів з Днем захисту дітей, Днем медичного працівника, Трійцею та Днем Конституції. Колонки цих привітань спостерігачі ОПОРИ помітили у газетах «Маяк», «Вісті Нововоронцовщини», «Сільські новини» (Горностаївка), «Високе поле» (Високопілля), «Новий день», «Таврійські вісті», «Днепровский проспект».

Окрім словесних привітань у газетах повідомляють і про подарунки учасникам святкувань. Микола Дмитрук подарував медичним працівникам квіти та канцелярію, а дітям – солодощі. «Кожен з двохсот учасників заходу  індивідуально отримав від Миколи Ілліча свіжі смаколики», – пишуть у газеті «Високе поле».

У газеті «Вісті Нововоронцовщини» згадують про подарунок від Благодійного фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити», назва якого співзвучна з назвою політичної партії. Йдеться про отримання футбольної форми гравцями ФК «Нововоронцовка». Також газета «Таврійські вісті» опублікувала оголошення про безкоштовні юридичні консультації для жителів селища Велика Лепетиха, які проводилися за сприяння цього ж благодійного фонду.

У червні друковані ЗМІ часто згадували про херсонський регіональний форум Всеукраїнської громадської організації «Жінки за мир». Через ці новини висвітлювали діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». На заході був присутній і голова херсонського осередку партії Єгор Устинов.

Матеріал під назвою «Іноді цирк буває несмішним» опублікувала газета «Вісті Нововоронцовщини». У ньому Микола Дмитрук просить вибачення за зіпсований настрій жителів селища через скасування циркової вистави. Дмитрук наголошує, що має «особисто укладену офіційну угоду з миколаївським цирком-шапіто «Александр» на 5 місяців». «В угоді я передбачив не менше 80 циркових виступів у 184 окрузі, аби нагодою відвідати цирк скористалися якомога більше людей», – пишуть від першої особи у газеті. У матеріалі зазначають, що виступ був скасований через тиск на циркову трупу.

Нагадаємо, що раніше ОПОРА писала про безкоштовні циркові вистави за сприяння Благодійного фонду «Ігоря Колихаєва «Нам  тут жити» та Геннадія Лагути, який відвідав кілька селищ та сіл 184 округу.

Згідно зі ст. 9 Закону України «Про рекламу», будь-яка реклама має бути чітко відокремлена від іншої інформації, незалежно від форм чи способів розповсюдження, таким чином, щоб її можна було ідентифікувати як рекламу. Крім того, п. 5 ст. 9 цього ж Закону вказує на те, що прихована реклама забороняється. 

А згідно зі ст. 1 Закону України «Про рекламу» політична реклама – інформація у будь-якому вигляді, поширена в будь-якій формі, яка має на меті популяризацію діяльності політичної партії (організації партії), привернення уваги до діяльності політичної партії (організації партії) та її позиції щодо питань загальнодержавного (місцевого) значення. До політичної реклами належать також використання символіки або логотипів політичних партій (організацій партій), повідомлення про підтримку політичною партією (організацією партії) видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах політичної партії (організації партії). Відповідно до цієї ж статті Закону прихованою рекламою є інформація про особу чи товар у програмі, передачі, публікації, якщо така інформація слугує рекламним цілям і може вводити в оману осіб щодо дійсної мети таких програм, передач, публікацій.