У селі Угорники на виборчій дільниці № 260336 виборцю видали бюлетень для голосування по водійському посвідченню. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Голова комісії Зоряна Григораш заявила наступне:

«По закону є тільки паспорт. Є постанови, є підпункти, де має право показати. Там, де є фотографія, там має людина показувати. Щось не подобається – складаємо акт і так дальше».

Нагадаємо, що у селищі міського типу Ланчин Надвірнянського району на дільниці №260491 виборцю дали можливість проголосувати за посвідченням водія.

Крім того, на ВД № 260525 в с. Саджавка Коломийського району зафіксована видача бюлетеня за закордонним паспортом.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, виборці протягом дня голосування намагались проголосувати різними документами, втім виборчі комісії їм не дозволили цього зробити.

Так, на дільниці № 260475 виборці пред’являли пенсійне та фото паспорта з телефону, на дільниці №260513 – також пенсійне і фото з телефону та водійське посвідчення.  На дільниці №260040 хотіли проголосувати з додатком «Дія», №260477 – водійським посвідченням, №260491 – пенсійним, закордонним паспортом та посвідченням багатодітної матері.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 2 Закону "Про вибори народних депутатів України" підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на звичайних та спеціальних виборчих дільницях є: 1) паспорт громадянина України; 2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); 3) військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби).

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]