Сьогодні в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка була організована зустріч студентів юрфаку з заступником Міністра закордонних справ та кандидатом-самовисуванцем у ВО №118 Данилом Лубківським.

Окрім кандидата, на заході були також присутні декан юридичного факультету ЛНУ та професор В’ячеслав Брюховецький. Останній на початку зустрічі наголосив, що він тут саме як довірена особа кандидата Лубківського.

На запитання з залу, чи можна цю зустріч сприймати як агітацію, кандидат відповів, що його запросили розповісти про бачення того, яким має бути український парламент, а не щоб агітувати. Цікаво, що у оголошенні про захід, розміщеному на сайті ВНЗ, вказано інші питання до обговорення - європейська інтеграція України та реформування української освіти. Після цього кандидат подякував за організацію заходу іншій своїй довіреній особі – заступниці декана юрфаку.

Спостерігачі Громадянської мережа ОПОРА звертають увагу на норму ч. 4 ст. 78 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»: забороняється проведення агітаційних заходів […] публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями.

 

Додаткова інформація:
Ірина Швець,
прес-секретар кампанії спостереження у Львівській області
063 628 68 40.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)