У Шостці (центр округу №160 – включає міста Конотоп, Шостку, частини Конотопського, Кролевецького, Шосткінського районів) кандидат-самовисуванець Ігор Молоток активно використовує своє прізвище для підвищення пізнаваності.

Ігор Федорович Молоток, депутат Шосткинської міської ради від партії «Сильна Україна», безпартійний, генеральний директор ТОВ «Вант» (орендар ТЕЦ в м. Шостка) ще на початку серпня активно почав передвиборчу агітацію.

На старті передвиборчої кампанії в Шостці та Конотопі з’явилися біл-борди із словом "МОЛОТОК" білим кольором на блакитному фоні та привертали увагу своєю незвичністю. Через деякий час жителі вже здогадувалися, що мова йде про кандидата-самовисуванця Ігоря Молотка.

Суми

Пізніше з’явилися інші біл-борди – із портретом самого кандидата та гаслом «Железная надежность! Игорь Молоток». Перед Днем міста Шостка в місті з’явилися також біл-борди із привітанням Ігоря Молотка.

Кандидат використовує своє прізвище й на інших носіях, наприклад, під час масових заходів дітям роздавалися блакитні кульки з написом МОЛОТОК, в місцевій пресі регулярно з’являється інтерв’ю з ним.    

А нещодавно, деякі мешканці Шостки отримали в громадській приймальні кандидата щоденники для учнів шкіл із зображенням молотка, написом «В кожнім домі у державі молоток – на користь справі», а також прислів’ями, в яких обов’язково звучить слово «молоток».

Як повідомили у громадській приймальні кандидата активісту Громадянської мережі ОПОРА, «Щоденник – це не від кандидата, але є його прихильники, які його дуже підтримують».

Також цікава деталь – під час святкування Дня міста Шостка було влаштовано «Богатирські ігри», на яких деякі спортсмени виступали у футболках з написом MOLOTOK.

Суми

Конкуренцію Ігорю Молотку складають 17 кандидатів - самовисуванці Балабан Наталія, Стриженко Микола, Петько Сергій, Талала Сергій, Портянко Максим, Ружина Анастасія,  Білоус Василь, Білоус Інна, Благодир Андрій, від Комуністичної партії Гінзбург Ольга, Народної партії Демидко Віталій, від Партії регіонів Нога Микола Петрович, його "клон" самовисуванець Нога Микола Олександрович, від партії "УДАР" Рябченко Олег, від ВО "Батьківщина" Сербін Юрій, від Соціалістичної партії Ходькова Аліна, Яровий Андрій від партії "Україна - Вперед!".