Про тиск із боку контролюючих органів заявив голова Хмельницької районної організації партії «Фронт Змін» Дмитро Беспалов.

Під час брифінгу у Хмельницькому народного депутата України Геннадія Москаля підприємець і депутат районної ради заявив, що його підприємство з виробництва автопричепів кожні три місяці упродовж десяти років діяльності перевіряє управління ДАІ УМВС України в області. Досі претензій не було, та остання перевірка за 18 червня наче б то виявила грубі порушення. За словами підприємця, перевіряли ті ж люди, що й завжди, вивчивши ті ж документи, оглянувши ті ж приміщення.

"В актах перевірки 19 березня, як і в актах за 14 грудня минулого року, ті ж перевіряючі не вказали жодної нестиковки діяльності підприємства із чинним законодавством, - підкреслив Дмитро Беспалов. - У приватній розмові вони сказали, що отримали вказівку зробити так, щоб моє підприємство не працювало. З їхніх слів я зрозумів, що заважаю Віктору Коліщаку, призначеному Віктором Януковичем на посаду голови Хмельницької районної держадміністрації".

Голова Хмельницької РДА Віктор Коліщак уже кілька місяців позиціонується як претендент на депутатство у парламенті від мажоритарного округу №188 із центром у Хмельницькому. До округу входять частина обласного центру, Хмельницький та Волочиський райони.

Дмитро Беспалов написав скаргу начальникові управління ДАІ УМВС у Хмельницькій області підполковнику Олександрові Хутняку, а також письмово звернувся до народного депутата України Геннадія Москаля з проханням особисто проконтролювати це питання. Адже віднедавна його підприємство перевіряли навіть за дорученням Генеральної прокуратури, виїмку документів підприємства робило управління СБУ… Підприємець зазначає, що інспектори, яким доручають робити перевірки, попереджають, що їм дано вказівки здійснювати тиск.

- Таких звернень останнім часом надійшло близько тридцяти, - сказав Геннадій Москаль. - У різних регіонах на бізнес активістів «Фронту Змін» чинять тиск СБУ, прокуратура, податкова, КРУ, управління МВС та інші. Це свідчить про отриману ними задачу знищити бізнес опозиціонерів, аби опозиційні партії не мали підтримки від них.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти