Рада Донецької обласної організації політичної партії «УДАР» прийняла рішення про виключення з партії голови обласної організації Єгора Фірсова. Про це рішення члени ради оголосили сьогодні на прес-конференції в Донецьку.

Заступник голови Донецької обласної організації «УДАР», керівник виконавчого комітету партії Руслан Бойко надав журналістам рішення ради про виключення  Фірсова від 15 серпня № 16. У цьому документі зазначено про виключення Фірсова Єгора Павловича з політичної партії «УДАР» із подальшим зверненням до центрального виконавчого комітету цієї політичної сили про затвердження нового лідера регіональної організації. За словами Бойка, дане рішення підтримали 5 членів ради з 8-ми. «Не підтримали рішення двоє представників ради — Фірсов та його колега. Один, представник осередку в Горлівці, утримався», - зазначив Руслан Бойко. У рішенні також йдеться, що згідно з пунктами 3.14 Статуту партії дане рішення набуває чинності з моменту його прийняття і оскарженню не підлягає. Члени ради також вирішили призначити в.о. голови ДОО «УДАР» Руслана Бойко.

У той же час прес-секретар Донецького осередку партії Маргарита Григор’янц спростувала факт зміни влади у структурі. Вона зазначила, що це рішення було прийнято не легітимно. «Печатка, якою затверджене рішення, підроблена, адже оригінал  зберігається у сейфі, доступ до якого має виключно Фірсов. Ми вже звернулися до прокуратури з приводу шахрайських дій. Також ми звернулися до центрального штабу, який висловлюється на підтримку Єгора Павловича», - зазначила пре-секретар.

Руслан Бойко телефоном прокоментував ситуацію таким чином: «Єгор Фірсов роздробив Донецький осередок на дві окремі частини: штаб та партію. Партія його не підтримує, штаб — відстоює його позицію, адже люди все ж сподіваються отримати від нього заробітню платню. Щодо підробленої печатки, то він може провести будь-яку експертизу, та впевнитись, що вона — справжня. Так само як і підписи усіх, хто підписав рішення», - розповів Бойко. – «Наразі ми чекаємо подання від Києва, й вже зібрали всі папери, щоби передати їх до ЦВК. Таким чином, не лише виключити Єгора Фірсова з партії, а ще й з виборчих перегонів, адже він не підходить під статус кандидата тепер щонайменше за двома пунктами: 1) свідоме приховування дійсних доходів та фальшування декларації; 2) і теперішній статус, що він не є членом партії», - наголосив Руслан Бойко.

Прес-служба партії в Києві прокоментувала ситуацію так: «Інформація не відповідає дійсності. Єгора Фірсова не виключали з партії. Він і надалі очолює штаб у Донецьку». Більш детальна інформація незабаром з’явилась на офіційному сайті партії «УДАР». У повідомленні зазначається, що проти партії Віталія Кличка продовжують застосовувати брудні технології, а рішення про виключення Єгора Фірсова з лав партії є «брутальною підробкою».  «Троє осіб, яких виключили з претендентів у кандидати в депутати через їхнє небезхмарне минуле і завдяки наполяганням громадськості, вдалися до обману. Вони оприлюднили інформацію, яка є не рішенням партії», - йдеться у заяві партії. «УДАР» має намір звернутись до прокуратури з проводу шахрайства із печаткою своєї регіональної організації.

Нагадаємо, що голова Донецької обласної організації партії «УДАР» Єгор Фірсов включений до виборчого списку цієї політичної сили у загальнодержавному багатомандатному окрузі під №37.

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.