Голові Соснівської сільської ради керівник Сумської обласної прокуратури повідомив про підозру у перешкоджанні здійсненню виборчого права (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст.157 КК України). Також повідомлено про підозру ще чотирьом особам, які брали участь у створенні та роботі фіктивної дільниці.

Нагадаємо, ОПОРА раніше повідомляла, що у селі Соснівка зранку 25 жовтня 2020 року почали роботу дві виборчі дільниці з ідентичними номерами – 590211. Тоді виявилось, що одна з них знаходилась у приміщенні, яке перебуває у приватній власності, а вибори там проводила комісія, утворена у 2015 році.

За даними слідства, голова сільської ради, не підтримуючи добровільне приєднання с. Соснівка до Попівської територіальної громади, організувала незаконне проведення місцевих виборів. До цієї діяльності очільниця села залучила ще чотирьох односельців, серед яких голова та секретар попередньої виборчої комісії, які сприяли отриманню необхідної документації, а також голова і секретар новоствореної комісії, які забезпечували роботу фіктивної дільниці.

Відтак 25 жовтня 2020 року в с. Соснівка Конотопського району паралельно розпочали роботу дві виборчі дільниці з ідентичними номерами. При цьому одна дільниця офіційно зареєстрована, а інша не мала жодних повноважень на місцевих виборах 2020 року. Поки роботу самопроголошеної комісії не припинили співробітники поліції, участь у голосуванні взяло 379 осіб.