Члени комісії вирішили підписати протокол 7 груднем. На іншій дільниці печатка зберігалася не в сейфі.

На виборчій дільниці №121641 (школа №43, актова зала, 1-й поверх) члени комісії поставили дату 7 грудня, хоча він був складений 6 грудня. Спостерігач ОПОРИ викликав поліцію.

Складання протоколів з іншою датою може мати ознаки діяння, а саме - внесення до протоколів підрахунку голосів завідомо недостовірних відомостей, за що частиною 2 статті 158-3 ККУ передбачена коримінальна відповідальність. Також згідно з ч. 6 ст. 253 Виборчого кодексу України під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії та незаповнені бланки протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці зберігаються у сейфі (металевій шафі) у приміщенні дільничної виборчої комісії.

На ВД №121756 (школа №85, вестибюль, 1-й поверх) члени ДВК поїхали здавати виборчу документацію до ТВК, а печатка залишилася на дільниці. Однак її не поклали до сейфу, вона знаходилась у заступниці голови комісії. Після зауваження спостерігача ОПОРИ, печатку поклали до сейфу. 

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.