День повторного голосування 22 листопада супроводжувався традиційними для виборів в Україні порушеннями виборчого законодавства, частина з яких не мала суттєвого впливу на загальну оцінку процесу. Але нетипове збільшення інцидентів щодо фотографування виборчих бюлетенів викликає серйозне занепокоєння і вимагає розслідування можливих схем з підкупу виборців. Інтегрована явка в 11 містах склала 29,23% (похибка 1,3%). Про це розповіли експерти Громадянської мережі ОПОРА під час пресконференції в Києві 23 листопада.

22 листопада спостерігачі ОПОРИ виявили та верифікували 275 порушень виборчого законодавства. Ключовою проблемою повторного голосування в 11 містах України стало зростання кількості інцидентів щодо фотографування виборцями своїх виборчих бюлетенів (48).

Такого характеру зловживання в день голосування фіксувалися на 13,58% виборчих дільниць (похибка 4,32%), що суттєво переважає показник аналогічних порушень, виявлених 25 жовтня (1,6% ДВК) і 15 листопада (5,19% ДВК). Найбільше випадків фотографування бюлетенів зафіксовано у Дніпрі (27), Рівному (9), Черкасах (3), Полтаві (3). 

“177 інцидентів зафіксовано поліцією, тоді як дані наших спостерігачів показують, що такі порушення зафіксовані на 13% виборчих дільниць. Найбільша їх чисельність припадає на місто Дніпро. Проблема не просто в фотографуванні бюлетенів, які ми фіксували кратно на виборчих дільницях. Тобто переважно це не одна людина для себе здійснювала фотофіксацію власного волевиявлення, а, на жаль, ці порушення мали ознаки системних. Відповідно є підстави стверджувати, що можуть мати ознаки підкупу виборців або контрольованого голосування в конкретних громадах, де такі індиценти фіксувались у великій кількості”, зазначила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська. 

Натомість, як зазначив старший аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев, загальна статистика порушень дещо зменшилася, порівняно з попередніми раундами місцевих виборів. Спроби незаконної видачі дільничною виборчою комісією та отримання виборцем бюлетенів для голосування без паспорта фіксувалися на 4% виборчих дільниць, а 25 жовтня – на 10,04% дільниць, і тоді це було найбільш частим процедурним порушенням. Достатньо поширеною залишається проблема голосування виборцями за межами кабінки, демонстрації ними виборчого бюлетеня чи інших форм розкриття таємниці голосування. Такі випадки мали місце на 4,53% дільниць, а під час першого туру – на 7,52% виборчих дільниць. 

“Це говорить про те, що, з одного боку, і діяльність спостерігачів, які активно втручаються у процес незаконної видачі бюлетенів з метою припинення такого порушення, і діяльність Національної поліції, і, напевно, інформаційна кампанія все ж таки формують передумови для вирішення цієї традиційної для українських виборів проблеми, коли члени виборчих комісій і виборці з різних мотивів вступають у таку неформальну незаконну домовленість щодо видачі бюлетенів без документів або за родичів. Тому можемо тільки вітати зменшення цього показника і закликати ЦВК та інші державні органи, комісії нижчого рівня належним чином інформувати виборців про необхідність чіткого дотримання законодавства щодо отримання виборчих бюлетенів”, сказав Олександр Клюжев.

Також менше проявилася проблема маніпуляцій з бюлетенями під час голосування, зокрема спроби незаконного вкидання бюлетенів (пачками) були виявлені на 0,41% виборчих дільниць (в першому турі – 0,64%).

Загалом, за даними спостерігачів ОПОРИ, на 7,95% дільниць члени ДВК допустили різного роду процедурні порушення на етапі підрахунку голосів. У першому турі голосування такі проблеми були на 10,23% ДВК. Однак під час моніторингу не було виявлено статистично значущих випадків перешкоджання законному підрахунку голосів виборців з боку кандидатів, уповноважених осіб організацій партій, довірених осіб кандидатів чи спостерігачів.

У загальній кількості зафіксованих ОПОРОЮ інцидентів 85 стосуються широкого спектру процедурних порушень з боку членів ДВК. Зокрема, 19 порушень стосувалися процесу підрахунку голосів на виборчих дільницях. Поширеною практикою став одночасний (паралельний) підрахунок виборчих бюлетенів декількома членами виборчих комісій, що унеможливлювало контроль з боку усіх членів ДВК та інших суб’єктів виборчого процесу. Також знову масово проявила себе практика затягувати процесу складання протоколу про підрахунок голосів виборців, оскільки члени ДВК хотіли отримати фінансову компенсацію з боку держави за додатковий день роботи. ОПОРА також зафіксувала 8 порушень порядку складання протоколу про підрахунок голосів виборців на дільницях. 

“Комплекс процедурних порушень засвідчує, що державі, парламенту, Центральній виборчій комісії необхідно думати про вдосконалення системи адміністрування виборів в аспекті професіоналізації членів виборчих комісій, вчасного їх навчання, зменшення політичних впливів на діяльність членів виборчих комісій і, звісно ж, посилити фінансові гарантії діяльності членів виборчих комісій, щоб люди відчували мотивацію виконувати таку суспільно-важливу функцію. Зараз це фактично тримається або на тіньовому непублічному фінансуванні з боку партій і кандидатів, або на громадянській відповідальності членів виборчих комісій. І ні те, ні інше не може бути гарантією стабільності роботи таких виборчих комісій”, сказав Олександр Клюжев. 

Варто зазначити, що в день повторного голосування також було зафіксовано 7 інцидентів щодо перешкоджання діяльності спостерігачів ОПОРИ. 

Спостерігачі ОПОРИ загалом позитивно оцінили якість адміністрування та організаційний супровід процесу голосування на виборчих дільницях. ДВК забезпечили належні умови для максимальної реалізації виборчих прав громадян у складних епідемічних умовах, однак питання недостатньої інклюзивності виборчого процесу потребує посиленої уваги та реагування з боку органів публічної адміністрації різних рівнів. За результатами моніторингу, у день повторного голосування 59,83% виборчих дільниць не були повною мірою облаштовані для безперешкодного голосування виборців з інвалідністю. Як і під час проведення голосування 25 жовтня та 15 листопада, спостерігачі ОПОРИ звернули увагу на наявність проблем у матеріально-технічному забезпеченні виборчих комісій (81 інцидент). 

За словами Ольги Айвазовської, велика кількість вимог щодо антиковідних заходів на етапі голосування та підрахунку голосів порушували як члени виборчих комісій, так і самі виборці. 

“На підрахунку, наприклад, члени комісій, які протягом дня контактували з великою кількістю виборців, знімали маски, забували про всі вимоги і умови і продовжували цей процес у спосіб, який вважали за необхідне. Інколи антиковідні заходи не виконувались членами комісій, а інколи, на жаль, виконувались у спосіб з ознаками кримінального злочину, а саме перешкоджання виборчому праву громадянам. Наприклад, у Миколаєві громадянці, яка прийшла з немовлям на дільницю, було відмовлено в голосуванні, вона так і не змогла взяти участь у виборах через те, що взяла з собою неповнолітню дитину. Ми нагадуємо, що виборче право є конституційним, а антиковідні обмеження і вимоги Кабінету Міністрів України все ж таки мають рекомендаційний характер. Все має організовуватись відповідно до здорового глузду, у тому числі і організація цих вимог щодо проведення виборів у цілому”, сказала вона. 

Станом на 20:00 протягом повторного голосування 22 листопада інтегрована явка виборців у 11 містах України склала 29,23% (похибка 1,3%). Для порівняння, під час голосування 25 жовтня по всій Україні явка становила 35,9%. Під час повторного голосування 15 листопада явка виборців  у 7 містах на цю ж годину склала 23,9%.

Заява ОПОРИ за проміжними результатами спостереження за повторним голосуванням на виборах міських голів 22 листопада 2020 року