В Ужгороді у “другому турі” виборів міського голови переміг чинний міський голова, самовисуванець Богдан Андріїв - він здобув 12 869 голосів виборців. Кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей набрав 11 452 голосів, що на 1 417  менше, ніж у кандидата-переможця. Такі дані Громадянська мережа ОПОРА отримала із підсумкового протоколу Ужгородської міської територіальної виборчої комісії.

За підсумком голосування, чинний міський голова Ужгорода, кандидат-самовисуванець Богдан Андріїв, здобув перемогу, отримавши 12 869 голосів, що становить 51,01%. Натомість його опонент - кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей отримав 11 452 голоси ужгородців.

Як інформують спостерігачі ОПОРИ, в ніч на 23 листопада станом на 01:00 усі 69 ДВК уже здали свою виборчу документацію. Приблизно о 3 ночі  Ужгородська міська ТВК почала оголошувати офіційні підсумки голосування і приблизно о 03:30 23 листопада були оголошенні офіційні результати.

Копія протоколу, яку отримав представник ОПОРИ, підписана 23 листопада 03:26. 

За даними протоколу ТВК, всього в голосуванні взяли участь 25 224 виборців. В Ужгороді станом на 22 листопада налічувалося 90 155 виборців. Всього 68 802 бюлетенів були невикористаними та погашені членами ДВК. Ще 902 бюлетені виборців визнано недійсними.

Нагадаємо, на місцевих виборах 25 жовтня чинний міський голова Ужгорода Богдан Андріїв набрав 9 185 голосів виборців, на другій позиції – кандидат від партії «Слуга народу» Віктор Щадей, який отримав 6 485 голосів.

 

 Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)