На Донеччині у Краматорську за результатами «другого туру» виборів на посаду міського голови більшість голосів отримав Олександр Гончаренко. Розрив між кількістю голосів, відданих мешканцями міста за кандидатів, склав більше ніж 17%. Явка виборців у день «другого туру» склала 23,14%. 

У Краматорську 15 листопада відбулося повторне голосування. Вже близько 3 години ночі 16 листопада Краматорська міська територіальна виборча комісія склала протокол про результати голосування з виборів міського голови, яким встановлено, що новим очільником міста став Олександр Гончаренко. За нього свої голоси віддали 18 686 виборців. За Андрія Панкова проголосувало 13 070 осіб. 

Загальний розподіл голосів наступний: 

  • Олександр Гончаренко - 57,85%;
  • Андрій Панков - 40,47%.

ОПОРА також повідомляє, що у голосуванні взяли участь 32 296 виборців. Загальна кількість виборців у Краматорську, за даними сайту ДРВ, станом на 31 жовтня 2020 року складає 122 881 осіб.

Олександр Гончаренко є самовисуванцем та безпартійним. Але протягом останніх двох тижнів перед повторним голосуванням кандидату виказали підтримку такі осередки політичних партій, як «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», а також «Партія Максима Єфімова «Наш Краматорськ». 

Для довідки: Олександр Гончаренко - 1974 року народження, самовисуванець, безпартійний, працює на посаді директора з маркетингу та збуту ПАТ «Енергомашспецсталь». Зазначимо, що саме Олександр Гончаренко першим у Донецькій області подав документи та отримав посвідчення кандидата на посаду міського голови Краматорська.

Згідно з частиною 2 статті 268 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою "Уточнений"), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців - на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (а у разі проведення повторного голосування - не пізніш як на п’ятий день з дня повторного голосування) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

Згідно з частиною 2 статті 278 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія з відповідних виборів визнає обраним сільським, селищним, міським (міст з кількістю виборців до 75 тисяч осіб) головою кандидата, який за результатами голосування виборців отримав найбільшу порівняно з іншими кандидатами на посаду кількість голосів виборців.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.