Луцька міська територіальна виборча комісія відправляла складати протокол із позначкою «Уточнений» комісії із дев’яти дільниць. Одну ДВК двічі повертали складати «уточнений» протокол. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Станом на 3:10 16 листопада у Луцькій міській ТВК завершився прийом документації від дільничних виборчих комісій. Здати протоколи про підрахунок голосів та інші документи з виборів Луцького міського голови з першого разу зуміли 100 дільничних виборчих комісій. Натомість, представників 9 ДВК територіальна виборча комісія зобов’язала скласти протокол з позначкою «Уточнений».

Йдеться, зокрема, про комісії з дільниць №071100, №070525, №071081, №071050, №071093, №071040, №071079, №071131, №071031. Останню, до слова, відправляли уточнювати відомості в протоколі двічі.

Відповідно до частини 6 статті 253 Виборчого кодексу України у разі прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про зобов'язання виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу про підрахунок голосів на виборчій дільниці з позначкою "Уточнений", дільнична виборча комісія розглядає питання про внесення змін до відповідного протоколу на своєму засіданні та складає протокол з позначкою "Уточнений" після повернення членів комісії, які здійснювали транспортування виборчої документації, у строк, визначений територіальною виборчою комісією. Протокол з позначкою "Уточнений", невідкладно після його складання, транспортується до територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному цією статтею.

 
 
 
Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.