Новопризначений склад Марганецької міської ТВК тільки 12 листопада провів перше засідання, хоча членів комісії було призначено 7 листопада. Провести перерахунок голосів наразі неможливо через арешт документації.

Олена Жадько, кандидатка на посаду Марганецької міської голови, яка через суди домоглася аби міська ТВК повторно встановила результати голосування, повідомила ОПОРІ, що написала ще одну скаргу на бездіяльність вже нового складу Марганецької ТВК. У заяві вказано, що члени ТВК не вживають жодних заходів щодо виконання рішень судів зі встановлення результатів голосування на виборах, які відбулися 25 жовтня.

«Щодо виборчої дільниці №120731 (документи якої були залиті невідомою рідиною, тому результати голосування там були визнані недійсними попереднім складом ТВК – прим. ОПОРИ), то члени нового складу ТВК не можуть нічого зробити. Поліція забрала ці документи, а вчора було прийнято рішення судом щодо арешту цих матеріалів. Тепер їх не можна виносити з приміщення поліції. Ми подали в суд на скасування цієї ухвали», - розповіла Олена Жадько. 

ОПОРІ вдалося отримати коментар у заступниці голови Марганецької ТВК Тетяни Псалтирьової: «Ми виконуємо свою роботу, приймаємо документи. ЦВК все знає про нашу діяльність, ми їм звітуємо кожного дня. Важко сказати, коли будуть встановлені результати голосування».

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що  новий склад Марганецької міської ТВК ще не зібрався на перше засідання. ЦВК вирішила достроково припинити повноваження Марганецької міської ТВК. У Марганці визнані недійсними вибори на одній з дільниць. 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.