Хмельницька міська ТВК підбила підсумки голосування за депутатів Хмельницької міської ради. Відповідно до протоколу комісії 5-відсотковий бар’єр подолали 5 політичних сил. Найбільша кількість мандатів, 26 із 42, дісталася партії «Команда Симчишина». Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У виборах депутатів Хмельницької міської ради взяв участь 85 291 мешканець Хмельницької територіальної громади, а депутатські мандати в новій раді розподілили між собою 5 політичних партій. Про це свідчить протокол міської ТВК про результати виборів. Згідно з цим протоколом понад половину голосів виборців, які взяли участь в голосуванні, отримала партія «Команда Симчишина». 5-відсотковий бар’єр подолали такі політичні сили:

  • «Команда Симчишина» (46 151 голос/57,17%);
  • ВО «Батьківщина» (6 021 голос/7,45%);
  • «Слуга народу» (5 872 голоси/7,27%);
  • «Європейська солідарність» (5 802 голоси/7,18%);
  • «За майбутнє» (5 369 голосів/6,65%).

Ще 7 партій, чиї представники балотувалися на виборах до Хмельницької міської ради, не набрали достатньо голосів, щоб взяти участь у розподілі мандатів. Так, партія «Опозиційна платформа – За життя» набрала 3 239 голосів (4,01%), «За конкретні справи» – 3 039 голосів (3,76%),  «Сила і честь» – 2 552 голоси (3,16%), Радикальна партія Олега Ляшка – 1 097 голосів (1,35%), «Громадянська позиція» – 870 голосів (1,07%), «Воля» – 420 голосів (0,52%), «Наш край» – 287 голосів (0,35%).

За підсумками виборів, лише двом політичним партіям дісталися місця у Хмельницькій міській раді за перемогу в територіальних виборчих округах: достатню підтримку виборців здобули 22 представники партії «Команда Симчишина» та 1 – партії «За майбутнє». За єдиними партійними списками до складу міської ради увійдуть по 4 депутати від «Команди Симчишина», «Європейської солідарності», «Слуги народу» та ВО «Батьківщина», а також 3 депутати від партії «За майбутнє».

Отже понад половину мандатів, 26 із 42, у новій міській раді отримала партія «Команда Симчишина». Іншим політичним силам, які подолали необхідний бар’єр, дісталося по 4 місця в раді.

Зазначимо, що за єдиним територіальним списком партії «За майбутнє» депутатом Хмельницької міської ради обрано народного депутата Сергія Лабазюка, який, як уже повідомляла ОПОРА, за партійним списком пройшов також до Хмельницької обласної ради.

Згідно з частиною 1 статті 256 Виборчого кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою «Уточнений») не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Як зазначено в частині 1 статті 282 Виборчого кодексу України, територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, міської, районної в місті, районної, селищної, сільської ради, сільських, селищних, міських голів, а також розміщує їх на офіційному веб-сайті комісії чи відповідної ради (за наявності), регіонального, територіального представництва Центральної виборчої комісії (у разі їх утворення).

Раніше ОПОРА писала, що до Хмельницької обласної ради увійдуть представники 7 політичних сил.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)