Житомирська міська територіальна виборча комісія 6 листопада оголосила остаточні результати виборів депутатів  міської ради та міського голови. У першому турі абсолютну перемогу отримав чинний міський голова та кандидат від партії «Пропозиція» Сергій Сухомлин. А 5% бар’єр подолали 6 з 16 партій, які брали участь у виборах.

До Житомирської міської ради за результатами виборів проходять 42 депутати від шести  політичних партій,  які подолали бар’єр у 5%. Найбільше депутатів буде від партії «Пропозиція» - 16 депутатських мандатів  (38%). З них 10 набрали найбільшу кількість голосів по округах.

Партію «Слуга Народу» в міськраді представлятимуть 7 депутатів, троє перемогли на округах.

У партій «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа – За життя» –  по 6 мандатів і всі за партійним списком.

Партія «Сила і честь» проводить в раду чотирьох депутатів, а ВО «Батьківщина» – трьох.

Кілька обраних депутатів пройшли до рад інших рівнів і до кінця листопада мають визначитися, в якій раді вони будуть депутатами.

Офіційні результати виборів 9 листопада оприлюднили у спецвипуску газети «Ехо».

Серед новобраних депутатів 17 жінок (40%) та 25 чоловіків.

У Житомирі явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становила 28,8%.

Як повідомляла ОПОРА, Житомирська міська ТВК оголосила результати виборів: чинний міський голова переміг в першому турі.

 

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)