Спостерігачі ОПОРИ проаналізували дані протоколу Миколаївської міської ТВК про підсумки голосування з виборів депутатів облради у межах виборчого округу №4 та  протокол обласної ТВК про результати виборів депутатів облради. У кількості голосів за шістьох кандидатів від місцевого осередку партії «Опозиційна платформа - За життя» виявилась розбіжність.

ОПОРА отримала копію протоколу Миколаївської міської ТВК про підсумки голосування з виборів депутатів облради у межах усього виборчого округу №4. Порівнявши його з раніше отриманим протоколом обласної ТВК про результати виборів депутатів облради, з’ясувалось, що кількість голосів, які за даними протоколу міської ТВК отримали шестеро кандидатів, не співпадають із кількістю голосів, вказаних у протоколі обласної ТВК. 

Йдеться про шістьох кандидатів від місцевого осередку партії «Опозиційна платформа - За життя». Так, у протоколі міської ТВК зазначено, що  кандидата Анара Ахундова підтримали 866 виборців, а в протоколі обласної ТВК − 906.  Кандидатка Тетяна Потапенко, за даними протоколу міської ТВК, набрала 1115 голосів виборців, а за даними обласної ТВК – 869 голосів. У протоколі міської ТВК кандидатка Софія Черкес має 372 голоси, а в протоколі обласної ТВК – 392.  За даними протоколу міської ТВК кандидатка Єлизавета Тріщанович набрала 152 голоси виборців, а в протоколі обласної ТВК навпроти її прізвища написано 259 голосів. Відрізняються і результати голосування за кандидата Гранда Арутюнова: у протоколі міської ТВК зазначено, що за нього проголосували 716 виборців, а в протоколі обласної ТВК, що 654. Також за даними протоколу міської ТВК кандидатка Вікторія Шастун отримала 159 голосів, а за даними протоколу обласної ТВК – 300. 

Як повідомили ОПОРІ в поліції, факт можливої фальсифікації результатів голосування внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

9 листопада о 16:10 відбулось засідання обласної територіальної виборчої комісії, на якому розглядалась заява кандидатки в депутати обласної ради від «Опозиційної платформи - За життя» Тетяни Потапенко. В ній кандидатка просить переглянути її результати виборів у виборчому окрузі №4 через розбіжність голосів виборців. Комісія розглянула заяву та порекомендувала заявниці звернутись до суду, повідомляє спостерігач ОПОРИ. 

У частині 2 статті 158-3 Кримінального кодексу України сказано, що підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, документації референдуму, використання або зберігання незаконно виготовленої чи підробленої виборчої документації, документації референдуму, а так само включення до виборчої документації чи документації референдуму завідомо недостовірних відомостей - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.