8 листопада Чернівецька міська виборча комісія своїм рішенням відправила на повторний підрахунок 40 дільниць, при цьому непорахованими залишаються виборчі бюлетені ще 11 дільниць, відправлених на перерахунок раніше. Засідання комісії мало завершитися 6 листопада.

Через два дні після кінцевого терміну для оголошення результатів виборів, 8 листопада, члени Чернівецької міської ТВК проголосували за перерахунок ще близько 40 дільниць (окрім них на перерахунку залишаються ще 11 дільниць). Із відповідною заявою до ТВК звернувся Олександр Маркідонов - уповноважена особа "Партії чернівчан". 8 із 11 присутніх членів ТВК проголосували за перерахунок. Відповідно до заяви Олександра Маркідонова причина перерахунку - те, що виборча комісія лише прийняла бюлетені із цих 40 дільниць на зберігання, але вони не були передані комісії під час засідання.

Зазначимо, що бюлетені однієї із цих 40 дільниць (№730487) вже перераховані, бюлетені дільниці №730471 знаходяться в процесі перерахунку, бюлетені дільниці №730486 будуть повторно рахувати найближчим часом. Інші ж дільниці успішно здали протоколи до Чернівецької міської ТВК раніше. Засідання Чернівецької міської ТВК триває.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій відповідно до частини 12 статті 254 Виборчого кодексу України.

Згідно з частиною 2 статті 255 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців - протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на дев’ятий день з дня голосування (3 листопада) встановлює  підсумки голосування по кожному виборчому округу.

Відповідно до частини 2 статті 268 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою "Уточнений"), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців - на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (6 листопада) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.