Кандидат у депутати зафіксував, як в Центральній районній у місті Дніпрі ТВК вносились позначки до бюлетенів під час повторного підрахунку голосів. Поліція проводить розслідування  за ч. 4 ст. 158-3 Кримінального кодексу України.

Максим Майдан, кандидат у депутати до міської ради Дніпра, стверджує, що 27 жовтня він зняв на відео, як членкиня Центральної районної у місті Дніпрі ТВК Валентина Чебакова вписувала додаткові позначки до бюлетенів без обрізаного кута.    

Після того, як була викликана поліція, спостерігача ОПОРИ звинуватили у перешкоджанні роботи комісії і йому було винесено попередження. Також була викликана карета «швидкої допомоги» для Валентини Чебакової, в якої піднявся тиск.

ОПОРА зв’язалася з  прессекретаркою ГУНП в Дніпропетровській області Анною Старчевською, яка підтвердила, що під час досудового розслідування буде перевірено факт фальсифікації виборчих бюлетенів на одній із дільниць у м. Дніпро. «Слідчі Дніпровського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України. Триває слідство», - йдеться у заяві Нацполіції в Дніпропетровській області.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.