Кропивницька міська ТВК винесла рішення про повторний підрахунок на двох дільницях №350930 та №350857. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ. Члени міської ТВК планують провести підрахунок 28 і 29 жовтня.

«Ми відправляли ці дільниці на уточнення, однак після цього в протоколах різні цифри по кандидатах. Всі інші дільниці ми вже прийняли», – зазначила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська у коментарі ОПОРІ. 

Фортечна районна ТВК уже розглянула протоколи усіх виборчих дільниць. «Кандидат в депутати від «Слуги народу» Антон Шевченко написав 17 однотипних заяв на різні дільниці. Фортечна районна ТВК винесла рішення залишити ці заяви без розгляду», – зазначив голова Фортечної районної ТВК Роман Козаченко.

У Подільській районній ТВК одна дільниця №350930 йде на повторний підрахунок.

У частині 12 статті 254 Виборчого кодексу України йдеться, що повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій. У повторному підрахунку територіальною виборчою комісією голосів виборців на виборчій дільниці мають право брати участь усі члени цієї дільничної виборчої комісії і можуть бути присутніми кандидати в депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довірені особи, уповноважені особи організацій партій, офіційні спостерігачі на відповідних місцевих виборах.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів здійснюється членами територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією з урахуванням положень статті 250  Виборчого кодексу.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.