Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як на дільниці №531250 (Полтава, вул. Залізна, 17), де комісія засідає у фойє 4-ї міської клінічної поліклініки, працівники медичного закладу приходять на роботу, йдучи прямо повз столи членів комісії.

Так само через фойє поліклініки, де засідає ДВК ВД №531250, на прийом до лікарів мають проходити відвідувачі. Тут же розташований і аптечний пункт.

За повідомленням спостерігача ОПОРИ, незабаром після відкриття поліклініки членів ДВК запросили перейти з фойє медзакладу до окремого приміщення на першому поверсі.

Відповідно до ч. 1 ст. 250 Виборчого кодексу України підсумкове засідання дільничної виборчої комісії розпочинається після закінчення голосування виборців на виборчій дільниці і проводиться у тому самому приміщенні, де відбувалося голосування. Підсумкове засідання проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)