У Житомирі на дільниці № 181447 на початку вечірнього засідання посварились голова та заступник. Засідання затримали майже на годину, поки з’ясовували стосунки.

Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ.

«Голова комісії не має досвіду ведення засідання і заступник теж. Вони попросили члена комісії, яка була раніше головою, провести засідання за них, а вона відмовилась. Почались суперечки члена комісії із заступником. Хвилин 15-20 члени комісії просто сиділи і нічого не робили, бо не знали що робити. Всі почали нервувати. Потім все-таки голова і заступник почали намагатись щось робити. Почали рахувати незаповнені бюлетені. Процес йде, але дуже повільно», – розповідає  спостерігач ОПОРИ.

Нагадаємо, зранку на цій дільниці були відсутні кабінки для голосування. Також тут зареєструвався фейковий спостерігач від ОПОРИ.  

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)