Поліція розбирається, хто організував роздачу медичних масок у Кам’янському. В Дніпрі фіксується нестача скриньок для голосування та відсутність протоколу засідання ДВК.

Дніпро

На дільниці №121331 у Дніпрі відсутній сейф, голова комісії зберігає печатку у своїй кишені. На дільницю №121228, що розташована в приміщенні КП «Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром» Дніпропетровської обласної ради, декілька разів заходила невідома особа і питала у членів комісії, як проголосувати пацієнтам, що не можуть вийти з палати, але які не подавали заяву про нездатність самостійно пересуватись. За її словами, вони дуже хочуть проголосувати, вона питала чи може комісія прийти до них зі скринькою. Інші члени комісії повідомили спостерігачу ОПОРИ, що це працівниця лікарні.

На ВД №121199 бюлетені видавав один член комісії, голова не реагувала на зауваження. Також на цій дільниці ранкове засідання не закрили, а оголосили перерву до вечора, відтак відсутній протокол засідання. На дільницях №121298, 121299 відсутній протокол ранкового засідання. До протоколів про підрахунок голосів виборців на ранковому засіданні не вносилися дані про кількість виборців та кількість отриманих бюлетенів.

На великих дільницях №121132 та №121202 замість 6 стаціонарних скриньок є лише 5. За словами голови дільниці №121202, вони зверталися з цього приводу до Соборної районної в місті ТВК та департаменту Дніпровської міської ради, але необхідну кількість скриньок так і не отримали.

Кам’янське

Кандидатка у депутати Наталія Сокол викликала поліцію до дільниці №120983 через роздачу медичних масок. Поліція збирає пояснення.

На ВД №230987 чоловік намагався заповнити бюлетені поза кабінкою для голосування. Члени комісії зробили зауваження.

У с. Маломиколаївка, Синельниківського району, на зупинці громадського транспорту спостерігач ОПОРИ виявив агітаційні плакати однієї з політичних партій. Була викликана поліція для фіксації ймовірного правопорушення.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)