Виборча комісія на дільниці № 350257 у селі Високі Байраки Кропивницького району відкрила дільницю із запізненням на 10 хвилин. Комісія почала працювати, а дві особи заявляють про те, що саме вони є головами ДВК. Це трапилося через те, що партія "Слуга народу" проводила заміни своїх представників у комісії, але ТВК за них не проголосувала. Через це відбулося судове засідання, та в постанові суду закралася орфографічна помилка.

Кіровоградський окружний адміністративний суд 24 жовтня зобов’язав Великобайрацьку сільську територіальну виборчу комісію повторно розглянути подання Кіровоградської обласної організації політичної партії «Слуга народу» про внесення змін до складу територіальної комісії по Великобайрацькій виборчій дільниці № 350257, а саме замінити голову комісії Коваленко Юлію Дмитрівну на Рещікову Олену Володимирівну та прийняти рішення з відповідності до вимог виборчого законодавства.

Попередньо Великобайрацька ТВК за поданням партії «Слуга народу» призначила головою спочатку Коваленко Юлію Дмитрівну, а пізніше – Рещікову Олену Володимирівну. Останню  ТВК призначило з процедурними порушеннями.  У постанові суду прізвище кандидатки на голову зазначене помилково  як «Фещікова». На засіданні ТВК 24 жовтня за кандидатуру Олени Рещікової  на посаду  голови ДВК члени комісії не проголосували.

Партія «Слуга народу» подала скаргу на Великобайрацьку ТВК.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, наразі на дільниці знаходяться дві голови. Чекають на постанову сільської територіально-виборчої комісії.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)