У селі Стецева Снятинського району на дільничній виборчій комісії №260709 помилково погасили не ті бюлетені. Як результат – дільниця досі закрита.

Як повідомляла ОПОРА, 24 жовтня Коломийська районна територіальна виборча комісія передрукувала 48488 бюлетенів. Попередньо комісія своєю постановою затвердила текст виборчого бюлетеня. Так, у третьому територіальному виборчому окрузі на виборах до Коломийської районної ради у територіальному списку «Радикальної партії Олега Ляшка» двічі повторюється цифра «8» у порядковості кандидатів.

О 00:30 25 жовтня ДВК №260709, отримавши передруковані бюлетені, замість того, аби погасити бюлетені із помилкою, погасла бюлетені із виборів депутатів Снятинської міської  ради.

За словами голови Снятинської міської виборчої комісії Петра Яроша, нові бюлетені вже друкуються і до 11:00 будуть на дільниці.

ДВК не розпочала роботу о 8:00 25 жовтня. Поліція проводить перевірку по даному факту.

Відповідно частини 1 статті 248 голосування проводиться в день голосування проводиться з 8:00 до 20:00 безперервно.

Відповідно до ч. 15 ст. 242 Виборчого кодексу України особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують заподіяну шкоду в порядку, встановленому законом. Згідно з ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу Україн встановлено відповідальність за пошкодження або знищення виборчого бюлетеня.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.