У Києві на виборчих дільницях № 800359, №801088, № 800783,№ 800911, що належать до великих, не вистачає скриньок для голосування.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, на великих виборчих дільницях № 800359, №801088, № 800783,№ 800911 замало скриньок для голосування.

На дільниці № 800359 у Деснянському районі міста Києва 4 виборчі скриньки, хоча має бути мінімум 6.

На дільниці №801088 у Дарницькому районі міста Києва 4 виборчі скриньки, однак таких має бути 6.

На дільниці № 800911 у Солом’янському районі міста Києва також 4 виборчі скриньки замість 6. Після прохання спостерігача ОПОРИ винести ще 2 стаціонарні скриньки голова комісії повідомила, що це всі скриньки, які вони отримали.

У Святошинському районі на  виборчій дільниці №800783 наявні лише 5 виборчих скриньок.

Відповідно до частини 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Стаціонарні виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування таким чином, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни для таємного голосування.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)