Ужгородська міська територіальна виборча комісія прийняла рішення про ліквідацію дільничної виборчої комісії №210783, яку вони утворили на території Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань №9». Варто зазначити, що громадяни України, які перебувають у місцях позбавлення волі, не належать до жодної територіальної громади і не мають права голосу на місцевих виборах.

20 жовтня Ужгородська міська територіальна виборча комісія своєю постановою ліквідувала дільничну виборчу комісію №210783 – Державна установа «Закарпатська установа виконання покарань №9». Склад цієї комісії вирішили розформувати як такий, що не використовується на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. 

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, раніше, 9 жовтня, Ужгородська міська територіальна виборча комісія помилково утворила спеціальну виборчу дільницю у Державній установі «Закарпатська установа виконання покарань №9». Однак громадяни України, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі, вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади, тому не мають права голосу на місцевих виборах (ч. 7 ст. 7 Виборчого кодексу). Як йдеться у Виборчому кодексі, для підготовки та проведення голосування і підрахунку голосів виборців на місцевих виборах використовуються спеціальні виборчі дільниці, що існують на постійній основі у стаціонарних закладах охорони здоров’я (ч. 6 ст. 30).

Як зазначив у коментарі комунікаційниці ОПОРИ начальник відділу ведення ДРВ виконавчого комітету Ужгородської міської ради Григорій Жирков, під час місцевих виборів не існує механізму утворення спеціальних виборчих дільниць в установах виконання покарань.

«Якщо не прописаний механізм утворення, територіальна виборча комісія не мусила брати на себе повноваження і утворювати цю ДВК. Натомість на загальнонаціональних виборах в установі виконання покарань є виборча дільниця», - зазначив у коментарі ОПОРІ Григорій Жирков. 

Відзначимо, люди, які перебувають під слідством та знаходяться під вартою в СІЗО, також не голосуватимуть на місцевих виборах, адже процедура створення спеціальної виборчої дільниці на місцевих виборах не передбачена Виборчим кодексом, незважаючи на те, що право голосу на місцевих виборах такі особи мають. 

Натомість спеціальні виборчі дільниці у закладах охорони здоров’я, які діють на постійній основі, працюватимуть і цього разу. За даними сайту ДРВ, в Ужгородському районі таких дільниць 10: на території Обласної клінічної інфекційної лікарні, Центральної міської клінічної лікарні, Закарпатського протипухлинного центру, Обласного клінічного фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру, Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака, Обласного госпіталя ветеранів війни, Закарпатського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, Ужгородської районної клінічної лікарні, Ужгородського міського пологового будинку, Закарпатського обласного медичного центру психічного здоров’я та медицини залежностей. 

Відповідно до частини 6 статті 30 Виборчого кодексу України для підготовки та проведення голосування і підрахунку голосів виборців на місцевих виборах використовуються спеціальні виборчі дільниці, що існують на постійній основі у стаціонарних закладах охорони здоров’я.

Згідно частиною 7 статті 7 Виборчого кодексу України військовослужбовці строкової служби, громадяни України, які проживають за кордоном, а також особи, визнані судом недієздатними, та громадяни України, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі, вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади, та не мають права голосу на місцевих виборах.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.